Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck, Monex’in Teklifini Kabul Etti

Japonya’nın en önemli kripto para borsalarından biri olarak gösterilen ancak sene başında hacklenme olayının ardından yaşadığı itibar kaybının olumsuz etkilerini üzerinden şimdilik atamayan Coincheck’in, ülkedeki en önemli finansal hizmet sağlayıcılarından olan Monex firmasının yaptığı satın alım teklifini kabul ettiği belirtildi.

Japonya’nın önemli ekonomi gazetelerinden biri olan Nikkei’nin haberine göre Coincheck, Monero’ya yaklaşık 7 milyar Japon Yeni karşılığında satılacak. Teklifin kabul edilme kararının bugün verildiği ifade edilirken, Coincheck yönetiminin olaydan sonra yeniden yapılanmaya giderek, yıl başında yaşanan 530 milyon dolarlık NEM kaybıyla sonuçlanan hack olayının yaralarını sarmak isteyeceği belirtiliyor.

Japonya’nın önemli firmalarından olan ve alanında lider şirketlerden biri olan Monex’in, Coincheck’i satın alarak kripto para piyasasına giriş yapmak istemesinin altında yatan sebebin ise, şirketin Blockchain teknolojisine olan inancı olduğu belirtiliyor. Monex yetkilileri, Bitcoin ve diğer bazı kripto paraların arkasındaki sistem olan Blockchain’in, gelecekte kendi sektörleri olan aracılık sektöründe de lider teknoloji olacağı görüşünde birleşmiş durumda.

Japon basınında 7 milyar yen olarak verilen ücretin tüm detaylarını ve ufak değişikliklerini de içeren resmi açıklamanın yarın yapılması beklenirken, satış gerçekleştiği takdirde Coincheck’in kurucu başkanı Koichiro Wada ve operasyon direktörü Yusuke Otsuka’nın hemen istifa edeceği belirtiliyor. Şirketin yeni operasyon direktörünün, Monex’te de aynı işi yürüten Toshihiko Katsuya olacağı belirtilirken, Katsuya’nın sektördeki tecrübesinin, Coincheck’in geçirdiği bu zor günlerde, kripto para borsası için çok önemli olacağı yorumları yapıldı.

Hacklenme olayının ardından mağdur olan müşterilerine ödemesini yapan Coincheck, buna karşın Japon Finansal Hizmetler Servisi’nden ağır bir uyarı cezası almış ve güvenlik sistemlerini iyileştirmeleri gerektiği yönünde eleştrilere konu olmuştu. Japon yetkililer, ülkedeki 16 kripto para borsasına lisanslarını verirken, Coincheck; bu borsalardan biri olmayı başaramamıştı ancak bu satış sonrası, Coincheck’in şansını bir kez daha deneyeceği de gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment