Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt Gox’un CEO’su Davadan Gelecek Parayı İstemiyor

Bir zamanların en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox‘un eski CEO’su, şirkeitn 2014 yılında yaşadığı çöküş hakkında yeni açıklamalarda bulundu ve tekrar özür diledi.

Mark Karpeles Çarşamba günü Reddit üzerinden yaptığı açıklamalarda Mt. Gox’un çöküşü sırasında paralarını kaybetmiş ve yıllardır bu paraları geri almak için yasal mücadele veren kullanıcılara hitap etti. Mt. Gox’un davası hala sürüyor ve dava Japonya’daki mahkemeler tarafından takip ediliyor. Topluluk içindeki bazı kişiler Japonya’daki mahkemelerin bizzat Karpeles’in lehine karar vereceklerini söylüyorlardı. Karpeles bu konuya da değindi ve bu davada şahsi bir gelir peşinde olmadığını söyledi.

Borsanın dava süreci hala tam anlamıyla bitmedi ve 2014 yılında yaşanan çöküşte parasını kaybetmiş kullanıcılara hala ödeme yapılmadı. Parasını kaybetmiş olan kullanıcılara ödeme yapılacağı kesin ancak bu ödeme kullanıcıların tam olarak istedikleri şekilde olmayacak. Mt. Gox’tan alacağı olan kişiler, bu alacaklarını Bitcoin üzerinden almak istiyorlardı. “2014 yılında Mt. Gox’ta 1 Bitcoin’im vardı, şimdi de 1 Bitcoin olarak ödeme alayım” gibi. Ama kullanıcılara Bitcoin üzerinden değil yen üzerinden ödeme yapılacak. Yani eğer 2014’te Mt. Gox yüzünden 1 Bitcoin kaybettiyseniz şimdi 1 Bitcoin almayacaksınız. Bunun yerine 2014’te sahip olduğunuz Bitcoin’in değeri o dönemde ne kadar ediyorsa o kadar yen alacaksınız. Bitcoin’in 2014 yılı fiyatıyla şimdiki fiyatını kıyaslayınca da bu durumun kullanıcılar için değil Mt. Gox için son derece avantajlı olduğu bariz. Hatta Mark Karpeles’in tüm bu süreç bittikten sonra epey zengin olması bekleniyor.

Karpeles’in açıklamalarına göre bu süreç bittikten sonra Mt. Gox “160 binden fazla Bitcoin ve Bitcoin Cash” alacak. Şu anki fiyatlara göre konuşacak olursak diyebiliriz ki Mt. Gox kabaca 1 milyar $ alacak.

Karpeles şöyle söyledi:

“Bunu istemiyorum. Bu 1 milyar doları istemiyorum. Bu iflastan (şahsi) gelir elde etmeyi hiçbir zaman beklemedim. Böyle bir şeyin bugün ihtimaller dahilinde olması bile saçma ve böyle bir şeyin olmamasını sağlamak benim sorumluluğumda.”

Karpeles bu sözlerinde ne kadar samimi elbette bilemeyiz ancak kendisinin samimiyetine inanmayı sağlayacak hareketleri yok değil. Dediğimiz gibi pek çok Mt. Gox kullanıcısı yen ile değil Bitcoin ile ödemek almak istiyor çünkü… Bitcoin’in fiyatı malum. Karpeles bu insanların Bitcoin ile ödeme almasını destekleyen bir “sivil rehabilitasyonu” desteklemek istediğini vurguladı ve hatta bu konuya daha önceden de değinmişti.

Karpeles sözlerini “İşlerin bu şekilde sonlanacağını hiç tahmin etmezdim. Olan her şey için ve olan şeylerden etkilenen herkes için çok üzgünüm.”

Karpeles gelecekte ne yapmayı düşündüğüne dair bir şey söylemedi ancak Karpeles’in planlarından birini biliyoruz. Bu plan da kullanıcılara geri ödeme yapmak amacıyla Mt. Gox fonlarını satmak.

Mart ayının başlarında Mt. Gox’un 400 milyon $ değerinde kripto para sattığı ortaya çıkmıştı.

Bu kadar büyük çaplı bir satış elbette topluluk arasında tartışmaya yol açmıştı ve pek çok kişi bu durumun Bitcoin fiyatını etkilediği gerekçesiyle Mt. Gox’u suçlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment