Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Kayyumu, BTC ve BTH Satışlarının Kripto Pazarını Etkilediğini Reddetti

17 Mart tarihli bir rapora göre, önceden büyük ancak artık ölü olan borsa Mt. Gox’un kayyumu yeni yılda 400 milyon doların üzerinde BTC (Bitcoin) ve BCH (Bitcoin Cash) sattığını bildirdi. Satışların BTC ve BCH pazar fiyatlarını etkilediğine inanmadığını belirtti.

7 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen 10. Mt. Gox kreditörler buluşmasından gelen soru cevap raporu, ölü borsa Mt. Gox’un kayyumu Nobuaki Kobayashi’nin BTC ve BCH satışları hakkında bilgiler içeriyor.

Japon merkezli kripto para borsası Mt. Gox, Şubat 2014 ‘de 850.000 BTC’lik bir zararın gerçekleşmesine sebep olan saldırıya kadar dünyanın en büyüğüydü.  Kobayashi tarafından yapılan BTC ve BCH satışları, hack sırasında paralarını kaybeden kullanıcılara geri ödeme girişiminin bir parçası.

7 Mart’ta Tokyo Bölge Mahkemesi’ne sunulan daha önceki bir raporda, BTC/BCH satışlarının Eylül 2017’deki kreditörler buluşması ile gerçekleştirildiği belirtildi. Ancak 17 Mart tarihinde açıklanan raporda, satışların Aralık 2017 – Ocak 2018 arasında gerçekleştiği açıklandı.

İki aylık periyotta Kobayashi tarafından satılan Bitcoin ve Bitcoin Cash’in miktarını ayrıntılı olarak açıklayan 7 Mart tarihli rapor, çoğunluğun, yeni yıldan sonra piyasada meydana gelen çöküşe büyük BTC/BCH satışlarının neden olduğuna inanmasına sebep oldu.

Kobayashi, kripto para uzmanlarıyla görüştükten sonra, BTC ve BCH’yi normal bir satış yoluyla satmadığını, güvenliği garanti ederken işlemi mümkün olduğu ölçüde pazar fiyatlarını etkilemekten kaçınarak yaptığını belirtti.

Kobayashi, farklı adreslere transfer edilen BTC ve BCH’ler hakkında açıklama yaptı. BTC ve BCH’yi bu transferler ile aynı anda satmadığının altını çizdi:

“Lütfen BTC ve BCH’ın pazar fiyatları ve bizim yaptığımız BTC/BCH satışıyla ilgili korelasyonu analiz etmekten sakının. Bu varsayım BTC/BCH satışları ve benim tarafımdan yönetilen adresler tarafından yapılan BTC/BCH transferlerinin aynı zamanda yapıldığına dayanıyor. Böyle bir varsayım yanlış.”

Bugünkü raporun Kobayashi’nin çöküşteki sorumluluğuna dair suçlamaları çürütmesi için bir yol olarak yayınlamış olması mümkün, çünkü kripto topluluğundaki çoğu kişi BTC ve BCH transferleri ve pazar fiyatı düşüşlerinin zamanlarını, aynı periyotta bağdaştırmak için analiz ettiler. Ancak, Cointelegraph transferler ve fiyat düşüşü karşılaştırıldığında, fiyatın kısa vadede günlük olarak negatif bir ilişkiye sahip olduğunu gösterdi.

Kobayashi, iki coini adil bir piyasa fiyatıyla sattığına inandığını ve satış zamanını mahkeme ile istişareyi takiben belirlediğini söyledi. Kobayashi ayrıca BTC ve BCH’yi ayrı ayrı sattığını, kalan BTC ve BCH’ın gelecekteki satışlarıyla ilgili halen bir karar olmadığını ekledi.

Kobayashi’nin bugünkü rapordaki çelişkili konumunu bir Reddit gönderisi özetliyor. Reddit kullanıcısı riveriafrank gönderide “anonim olarak işlem yapıyor olmanız fiyatların etkilenmeyceği anlamına gelmiyor” yorumunu yayınladı. Gönderinin yazarı olan başka bir Reddit kullanıcısı samonx, son birkaç ay içerisinde pazarın azalmasıyla ilgili Kobayashi’yi içermeyen alternatif bir açıklama ekledi:

“Piyasa emirlerini kullanarak pervasızca satışlar yapan “Tokyo Balinasının” şimdi de 160 bin ya da daha fazla Bitcoin satacağına dair FUD çıkınca büyük yatırımcılar yüksek fiyatlardan satış yapıp fiyatı düşürdüler. Şüphelendiğim gibi tamamen saçmalık çıktı. Başka birisi piyasayı bu şekilde düşürüyor ve manipüle ediyordu. Çığ başlattığınızda, onu kontrol etmenin bir yolu yoktur. ”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment