Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yatırım Birliği Uluslararası Blockchain Merkezi Kurmayı Planlıyor

Çin yerel haber sitesi The Paper, 14 Mart’ta hükümet bağlantılı Çin Yatırım Birliği (IAC)’nin, endüstri standartlarını, Blockchain yatırım ortaklarını ve fonlarını tanıtmayı amaçlayan bir “Uluslararası Blockchain Yatırım Geliştirme Merkezi” oluşturmayı planladığını bildirdi.

Çin Yatırım Birliği (IAC), Çin Halk Cumhuriyeti Sivil İşler Bakanlığı’na kayıtlı ulusal bir sosyal kuruluştur.

The Paper, Blockchain teknolojisindeki inovasyonların geliştirilmesi için On Üçüncü Beş Yıllık Plan’ın uygulanmasına dair sızdırılmış bir hükümet genelgesinin görüldüğü bir fotoğraf yayınladı. Çin Yatırım Birliği’nin başkan yardımcısı ve Yabancı Sermaye Komitesi’nin başkanı Liu Ren, Blockchain’in popülaritesinin yükselişini, merkezin oluşturduğu itici güç olarak nitelendirerek, belgenin doğruluğunu The Paper’a onayladı.

Belgeye göre, Blockchain inovasyon planı, genel olarak ulusal ve uluslararası kaynakları birbirine bağlamayı, Çin Blockchain projelerine yatırım yapmayı, Blockchain’de yabancı yatırımlara danışmanlık yapmayı, uluslararası Blockchain forumlarına liderlik etmeyi ve yatırım geliştirme merkezinin kurulmasını içeriyor.

Ren, The Paper’a merkezin resmi olarak 18 Mart’ta duyurulacağını ve Mayıs 2018’de Blockchain’in uluslararası zirvesinde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Aynı zamanda fotoğraflanan belge de 18 Mart 2018 damgalı.

Çin hükümeti kripto para birimi ticareti ve ülkede kullanımı üzerine çeşitli yasaklar uygularken, Blockchain teknolojisi bir bütün olarak geliştirilmeye daha açık görünüyor. Çin Merkez Bankası, Şubat 2018’de Blockchain teknoloji sistemlerini ölçeklendirmek amacıyla bir patent başvurusu yaptı ve Çin’in en büyük perakendecisi JD.com Şubat ayının sonlarında yabancı Blockchain projelerini çekmek amaçlı bir girişimin başlangıcını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment