Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: ICO’lar Avukatlar İçin Daha Kazançlı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para alanında gerçek kazananların avukatlar olduğunu iddia etti.

ICO’lar kripto para yatırımcılarını sağdan soldan bombalamaya devam ederken, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse dijital token çıkaran girişimcilerin, kazançlarının bir kısmını yaklaşan davalar için saklamasının akıllıca olacağını belirtti. Garlinghouse, CNBC’ye Singapur’daki Money 20/20 konferansında şunları söyledi:

“Girişimciler piyasaya gözleri açık girmek zorundalar. Kazananlar avukatlar olacak çünkü avukatlar sizin tokenleri çıkarmanıza yardımcı olacak ve sonra onları savunmanıza yardımcı olacaklar. Bazen gerçek müşteriler için gerçek problemleri çözmeye odaklanmak, bir tokenin altyapı sorunları ve borsalarda listelenmesi ile gelen adımlar konusunda endişelenmekten daha önemli olabiliyor.”

CNBC tarafından bildirilen raporlara göre, ICO’lar 2017 yılında 3.8 milyar dolar topladı. Bu, yatırımcılar için minimal korumalar içeren ve düzenlenmeyen büyük bir alan için çok fazla para anlamına geliyor. Daha da kötüsü, geçen yıl başlatılan ICO’ların kabaca yüzde 46’sı başarısız oldu.

Kripto para dünyasının en büyük merkezi şirketinin CEO’su, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun son zamanlardaki kararını da şaşırtıcı bir biçimde destekledi. Menkul kıymetler olan dijital varlıkların kayıtlı olması gerektiğini belirtti. CNBC’ye şunları söyledi:

“Devam eden çok fazla iyilik var. Blockchaini ve dijital varlıkları kaldıraç olarak ve gerçek problemleri çözmek için kullanabilirsiniz. Gördüğünüz çoğu ICO gerçek kullanım alanlarının örneği değil. Onlar gerçekten menkul kıymetler bu yüzden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)‘in bunu düzenlemesi gerektiğini düşünüyorum.”

Ripple Yasal Savaşta Kendi Başına Savaşıyor

Ripple CEO’su avukatlar ve yasal ücretler hakkında bir iki şey biliyor.

Son zamanlarda, San Fransisco yüksek mahkemesi, Ripple’ın R3 Holdco’ya karşı olan davasını hızlandırma girişimini reddetti.

Bunun yerine dava, büyük olasılıkla New York mahkemesinde görülecek. Ripple şirketin onarılamaz bir yaralanma ile karşılaşması durumuna kesinlikle meraklı değil.

İki büyük blockchain geliştiricisi arasındaki savaş pek de yeni sayılmaz, çünkü ikili Eylül 2017’den bu yana 1 milyar dolardan fazla sanal para opsiyonu üzerine savaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment