Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Coinbase ve Gemini’de Yer Almak İçin Para Ödeyecek

Bir kripto para biriminin büyük bir borsada yer alması aşamasında neler olduğuna dair fikir edinme şansımız olmuyor. Ancak bugün, piyasa değerine göre 3 numaralı kripto para birimi olan Ripple’ın XRP’sinin bitcoin ve ethereumun yer aldığı önde gelen borsalarda yer almasını sağlayacak durumları öğreneceğiz.

Bloomberg raporuna göre sınır ötesi ödeme girişimleri, en fazla işlem akışının bulunduğu ABD ticaret platformlarında XRP’nin listelenmesi için milyonlarca dolar ödeme istiyor. Rapora göre Ripple, kripto para biriminin listelenmesi karşılığında Coinbase kadar meşhur olan bitcoin borsası Gemini’de yer almak için mali teşvik sunduğunu söyledi. Hisse senedi piyasalarında listelenmek için ödeme yapmak standart bir prosedürdür ancak düzenlenmemiş kripto para birimi piyasasında bu durum zorunlu değildir.

Ripple’nin Q3 2017 listesinde yer almak için Gemini’ye 1 milyon dolar nakit para teklif ettiği bildirildi ve Ripple Coinbase’ye XRP ile yatırımcıların borsada işlem yapabileceği 100 milyon dolarlık bir kredi önerdi. Raporda Ripple’nin ABD merkezi borsaya anlaşmadan kar elde etmek için bir fırsat verecek olan, ya nakit para ya da XRP geri ödemesi alacağı ileri sürülüyor.

Bir Ripple sözcüsü ayrıntıların bazılarını reddederek Bloomberg’e şunları söyledi:

XRP’nin daha hızlı ve daha ucuz küresel ödemeler için mümkün olan en akışkan dijital(kripto) varlık olmasını istiyoruz.

Ancak piyasa katılımcıları ABD politika yapıcılarının kripto para birimleri ile alakalı olan düzenleyici çerçeveyi açıkladığında, XRP’nin menkul kıymetler kapsamında düşeceğinden endişe ediyorlar. Bu arada, önde gelen borsaların XRP’yi destekleyeceği yönündeki spekülasyon ne kadar yüksek olursa, örneğin 2017’de ve son aylarda olduğu gibi, kripto para biriminin fiyatı da o kadar artıyor.

Gri Alan

Bu durum, sosyal medya ve forumlarda aktarıldığı gibi takas yapanların XRP’yi istemediği anlamına gelmiyor. San Francisco merkezli Ripple’ın kripto para birimi şirketleri ve dünyanın dört bir yanındaki geleneksel bankalar arasındaki uçurumu kapatabilecek bir blockchain girişimi olmasına rağmen Ripple, büyük ABD ticaret platformlarına girişini güvence altına alamadı.

Autonomous Next LLP tarafından yapılan bir araştırmaya göre büyük borsalarda listelenmek, akışkanlık ve hızlı erişilebilirlik durumlarına göre bir kripto para birimi için 1 milyon dolar ile 3 milyon dolar arası bir maliyet gerektirebiliyor. Bloomberg’in haberine atıfta bulunan bir avukat, Ripple’nin Coinbase ve Gemini’ye önerdiği şeylerin kanuni olabileceğini söylüyor.

Fakat gri alanın geldiği yerde, XRP’nin bir menkul kıymet tokeni olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği suyun çamur içinde kaldığı durum. Örneğin, regülatörler XRP’nin düzenlenmemiş bir menkul kıymet olduğuna karar verirse hem Ripple hem de onu destekleyen borsalar konusunda sorunlara yol açabilir.

Ripple’nin XRP kripto para biriminin büyük borsalarda listelenmesi için teklif ettiği mali teşvik konusunda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünde Koin Bülteni ekibi ve değerli takipçileriyle paylaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment