Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum En Kötü Zamanını Geçiriyor

Ethereum, 2018’in ilk çeyreğinde en kötü çeyrek düşüşü rekorunu kırarak %47.5 oranında değer kaybetti.

Bu kayda değer düşüş bütün kripto para piyasasının kötü etkilendiği döneme denk gelmişti, ayrıca Ethereum’a mahsus birtakım sorunlardan dolayı daha da şiddetlenmişti.

Ancak, ilk bakışta bu düşüş göze çok büyük görünse de, 2017 yılındaki %9382 yükseliş oranıyla karşılaştırıldığında çok az görünüyor.

Ether Performansı

Ethereum Performansı 2018 İlk Çeyrek
Ethereum Performansı 2018 İlk Çeyrek

Yukarıdaki tarihsel veriye bakıldığında, bu kripto paranın en kötü çeyrek performansı, %39.6 oranında kayıpla 13.2 $ dan 7.97 $’a düşerek 2016’nın sonunda gösterdiği görülüyor.

2018’de Ne Kötü Gitti?

Ocak: Ether İçin Rekor Ayı

ETH yıla 13 Ocak’ta $1.432  bularak sağlam bir giriş yaptı. Ancak daha geniş kapsamlı piyasadaki dalga bozulumu onu ilk ayın ikinci yarısında $1.000 altına itti. 31 Ocak’ta ay içerisinde %47 oranında yükselerek $1.118′e çıktı.

O zamanlar yatırımcı topluluğu Ethereum’u kripto para piyasasının güvenli bir varlığı olduğunu düşünüyordu. Bunun dayanağı ise, tokenlar için her zaman istikrarlı bir şekilde talep geleceği düşüncesiydi. Çünkü çoğu ICO platformun üzerine kurulmuştu ve yaratıcıların ETH cinsinden ücret ödemesi gerekiyordu.

Yine de, bu durum Ethereum’un sonrasında gelen iki ayının zayıf noktasıydı.

Şubat: ABD’li Düzenleyiciler ICO’lar İçin Endişe Uyandırıyor

6 Şubat’ta gerçekleştirilen Senato Bankacılık Komitesi‘nden önceki bir toplantıda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ICO’lardaki dolandırıcıklar konusundaki endişelerine dikkatleri çekti. Aynı gün de fiyatlarda $650′e düşüş göstermişti.

Mart: Tasfiyeler SEC’i Harekete Geçiriyor, Sosyal Medyaya Yasaklar Geldi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun birçok ICO’yu incelemeye aldığını açıklamasından sonra, 18 Mart’ta fiyatlar $500 altına düştü. Dahası, kripto parayla alakalı reklamların Google, Facebook ve Twitter gibi büyük medya kuruluşlarında engellenmesi de bu düşüşü hızlandırdı.

Sonuç olarak, Ethereum Mart ayında %53 oranında düştü, ve daha geniş bir pazar payını takip ederek kendi sıkıntılarına kapıldı.

Yine de 2018’in ilk çeyreği dünyanın ikinci en büyük kripto parası için çok iyi geçmese de, bunun da bir iyi yönü var- koin hala seneden seneye %700 oranında artış göstermiş durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment