Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jim Cramer Açıkladı: Piyasa Ne Kadar Daha Düşecek?

CNBC’nin usta sunucusu Jim Cramer dünkü yayında “piyasa ne kadar daha düşecek?” sorusunu yanıtladı. Hisse piyasası üstünden yorum yapan Cramer, hisselerin önümüzdeki hafta da değer kaybedeceğini söyledi.  Son aylarda S&P500 ile uyumlu bir grafik çizmeye başlamış olan Bitcoin, hisse piyasasının bu düşüşüne eşlik edebilir.

S&P500, Dow Jones ve Nasdaq endeksleri cuma gününü düşüşle kapadı. Yatırımcılar hisse piyasalarında görülen %1’lik düşüşün ardından piyasa ne kadar daha düşecek merak etmeye başladılar.

Düşüş Ne Kadar Devam Edecek?

Geçen hafta hisse piyasalarında genel bir düşüş gözlenlendi. Ancak Snowflake, Unity gibi yeni teknoloji şirketleri hafta içerisinde kayda değer ölçüde değer kazandılar. Bu da yatırımcının hisse piyasasında tamamen çıkış yapmayıp piyasaya yeni girmiş hisselere yöneldiğini göstermekte.

CNBC’nin usta sunucusu Jim Cramer; hisse piyasalarındaki düşüşü bununla açıkladı. Onun görüşlerine göre hisse piyasası, yatırımcılar portföylerini revize edinceye dek düşmeye devam edecek. Sermayenin şu anda yeni ve küçük şirketlerin yanında olduğunu düşünen Cramer şöyle konuştu:

“Şu anda piyasada zaten çok fazla seçenek varken bu seçeneklerin sayısı artmayı sürdürüyor. Bu yüzden mevcut hisseler değer kaybettikçe kaybetmeye devam ediyor. Bu hisseler yatırımcılara cazip gelecek kadar ucuzlayınca dek düşecekler.

Bitcoin için Düşüş Çanları Çalıyor mu?

Cramer’ın hisse piyasası için yaptığı “düşecek” yorumu kripto para yatırımcılarını da etkileyebilir. Bitcoin geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde S&P500 Endeksi ile kısmen uyumlu bir grafik çizdi. Bu, Bitcoin fiyatının S&P500 Endeksinin yaşayabileceği yükseliş ve düşüşleri takip edebileceği şeklinde bir algı yarattı.

bitcoin-piyasa-sp500-dusecek
1 yıllık Bitcoin ve S&P500 grafiği bir arada, Skew

Bazı Bitcoin analistleri bu sırada yatırımcıları piyasada yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyarmaya başladılar. Bitcoin’in uzun vadede yükseleceğini düşünen bu analistler 9.700 dolar seviyesine işaret etmeye başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment