Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jimmy Song, JP Morgan ve Facebook Coin İle İlgili Olarak Konuştu

Austin’de düzenlenen ve kripto para piyasalarının ünlü isimlerini bir araya getire teknoloji konferansının konuşmacı ekibinde bulunan isimlerden bir tanesi de Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song’du. Konuşmasında kripto paraların bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkat çeken başarılı isim, son dönemin popüler konusu olan JP Morgan Coin ve Facebook Coin gibi kripto paralar ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Song, bu tarz dev şirketlerin çıkardıkları kripto paraların hepsinin ‘fazlaca merkezi’ olduğunu ifade ederken, Bitcoin’de bu tarz bir sorun olmadığını aktardı ve şunları söyledi:

”Bana kalırsa kripto para ve Blockchain sektöründe sadece iki farklı şey var. Bir şeyin kontrolü ya sizdedir ya da değildir. Bunun ortası ya da arası yok. Bitcoin, Blocckhain teknolojisi için biçilmiş bir kaftan. Onun dışındaki her şeyin merkezi olduğu noktalar var ve bu noktalardan hasar görme şansları bulunuyor.”

Sadece JP Morgan Coin ya da Facebook Coin değil, Ethereum’un da bir yönüyle merkezi olduğunu ifade eden Song, sözlerini ise şöyle sonlandırdı:

”DAO hack saldırısını herkes hatırlar. O da ETH’nin yaşadığı merkezi sorunlardan bir tanesiydi. O sebeple ETH de bu sınıfta yer alıyor. Zaten merkezi olmayan demek kimsenin sizin ürününüzü alamaması demek. Merkezilerde ise insanlar size kendinize ait olan bir şeyi tutmanız için ‘hak’ veriyor. O yüzden merkeziyetsizlik sadece lafta kalmayacak kadar kritik ve önemli bir kavram.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment