Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joe Biden’ın Başkanlık Kararı, Bitcoin İçin Boğa Koşusunu Başlatabilir

Kripto para analistleri, Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin Bitcoin için olumlu olduğunu düşünüyor.

Birçok analiste göre Donald Trump’ın başkan seçilmesi, Bitcoin ve altcoin piyasaları için bullish olacak. Kimi isimler ise Trump’ın seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakanları uyardı.

eToro piyasa analisti Josh Gilbert, Biden’ın ani hamlesini “kripto varlıklar için bir zafer” olarak nitelendirdi ve Trump’ın yeniden seçilme olasılığının “varlık sınıfı için büyük bir destek” anlamına geldiğini belirtti:

“Trump’ın seçim oranlarında önde kalmaya devam ettiğini gördüğümüz sürece, kripto varlıklar zaferini fiyatlandıracak.”

 

“Kamala Harris veya başka bir Demokrat adayın Trump’ın anketlerdeki üstünlüğünü sadece üç ay kalan bu seçim yarışında tersine çevirmesi zor, ancak bu zaman diliminde birçok şey olabilir, bu yüzden hiçbir şey ihtimal dışı değil,”

Trump, 14 Haziran’da başkan seçilirse Biden yönetiminin “kriptoya karşı savaşını” sona erdireceğini ilan ederek Bitcoin ve kripto paraları seçim kampanyasının ana unsurlarından biri haline getirdi.

10x Research kurucusu Markus Thielen, kripto dostu Trump’ın, Tennessee, Nashville’deki yaklaşan Bitcoin 2024 konferansında Bitcoin’i ABD hükümeti için stratejik bir rezerv varlık yapacağını duyurabileceğini öne sürdü.

Thielen, 21 Temmuz’da yayınladığı bir raporda, ABD hükümetinin sadece 212.800 BTC tuttuğunu ve bunun yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olduğunu, ancak 600 milyar dolar değerinde altın rezervine sahip olduğunu belirtti. Hükümetin Bitcoin varlıklarını iki katına çıkarmasının, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yılbaşından bugüne net girişlerin fiyat etkisine “neredeyse eşdeğer” olacağını söyledi.

Gilbert, ABD’de spot Ether ETF’lerinin lansmanını piyasa genelinde büyümenin ana katalizörlerinden biri olarak göstererek Bitcoin fiyatının daha da yükseleceğini öngördüğünü belirtti.

Trump’ın kazanacağı kesin değil

Ancak bazı analistler, Biden’ın son gelişmesinin kripto için hemen bir yükselişe yol açmayabileceğini söylüyor.

Swyftx analisti Pav Hundal, Biden’ın çekilmesinin Trump’ın şansını artırabileceğini, ancak bunu ve geniş kripto piyasasındaki mevcut fiyat hareketlerindeki sıçramayı doğrudan ilişkilendirmenin zor olacağını söyledi.

“Bitcoin ETF’lerinden ders çıkarırsak fiyatların yükseliş trendi devam etmeden önce geçici olarak duraksadığını görebiliriz” dedi.

Benzer şekilde, The Future Fund’un yönetici ortağı Gary Black, Trump’ın başkanlık zaferinin kesin olmadığını konusunda uyardı.

Black, “Trump/Vance’in farkla kazanacağını düşünenler biraz acele ediyorlar” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!