Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee Başkanlık Yarışından Çekildi

Yalnızca kripto para dünyasının değil teknoloji dünyasının da en ilginç isimlerinden biri olan John McAfee, bugün takipçilerine yeni bir duyuru yaptı. ABD başkan adayı olan McAfee, adaylığını geri çektiğini ve yarışa katılmayacağını açıkladı.

Hikaye Bitmedi

John McAfee ABD başkan adayı olduğunu ilk olarak 2018 yılında açıkladı. O zamandan beri kendi seçim kampanyasını yöneten McAfee, özellikle liberteryen kesime hitap ediyordu.

McAfee bugün sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve destekçilerine seslendi. McAfee bu gönderisinde başkanlık yarışından çekildiğini belirtti. McAfee başkanlık yarışından çekildi çekilmesine ama bu kendisinin hikayesinin sona erdiği anlamına gelmiyor.

McAfee bundan böyle başkan olmak için değil başkan yardımcısı olmak için yarışacak. Sosyal medyadan paylaşılan açıklamalara göre McAfee’nin ekibi çoktan Liberteryen Parti aday adayı Vermin Supreme ile iletişime geçti.

Neden Başkan Yardımcısı?

McAfee konu hakkında yaptığı açıklamalarda neden başkan yardımcısı olmak istediğini de anlattı.

ABD başkan yardımcıları, başkanın ardından ülkenin en yetkili ismi olarak kabul ediliyorlar. Bu yüzden ABD başkanına ‘ülkenin en güçlü ismi’ olarak bakılırken başkan yardımcılarına “ülkenin en güçlü ikinci ismi” gözüyle bakılıyor.

McAfee’nin başkan yardımcısı olmak istemesinin nedeni ise kendisinin göz önünde bulunmak istemiyor olması. McAfee’ye göre ABD başkanı olmak ülkenin en güçlü ismi olmak anlamına geliyor, evet. Ama bu aynı zamanda herkesin gözü önünde olmak anlamına da geliyor.

McAfee sosyal medyada yaptığı açıklamalarda başkan yardımcısı olmanın daha avantajlı olduğunu vurguluyor. Çünkü insanlar ABD başkanının her hareketini takip ederken ülkenin en güçlü ikinci ismi olan başkan yardımcısının ne yaptığını önemsemiyor, ne yaptığına dikkat etmiyorlar. McAfee de hem bu kadar güçlü olup hem de göz önünde olmama fikrini çekici buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment