Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee: Kimse Bitcoin’i Kabul Etmiyor

Teknoloji dünyasının en ilginç isimlerinden John McAfee, Bitcoin ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Bitcoin hakkında zaten bir süredir olumsuz konuşan McAfee, yine Bitcoin karşıtı bir yorum yaptı.

John McAfee bu seferki paylaşımında kripto para piyasasının genel yapısını eleştirdi. Piyasanın tamamen Bitcoin’e bağımlı bir şekilde hareket ettiğini söyleyen McAfee bunun adeta “delilik” olduğunu vurguladı.

Piyasa İçi Korelasyon

Alternatif kripto para piyasası tamamen Bitcoin’e bağımlı bir şekilde mi hareket ediliyor bilinmiyor. Fakat bu uzun süredir tartışılan bir konu. Şu anda Cryptowatch’ın verilerine baktığımızda birçok altkoin ile BTC arasında kayda değer bir korelasyon olduğunu görebiliyoruz.

John McAfee’nin eleştirdiği şey de tam olarak bu. Monero üstünden bir örnek veren McAfee; Monero’nun Bitcoin’den apayrı bir koin olduğunu vurgulayarak bu ikisi arasında bir korelasyon olmaması gerektiğini savunuyor.

Belirttiğimiz gibi, McAfee zaten uzun süredir tartışılan bir konuya dikkat çekiyor. Fakat alternatif kripto paralar ile Bitcoin arasında tam olarak ne gibi bir korelasyon olduğunu henüz bilemiyoruz. Cryptowatch verileri bu ikisi arasında bir korelasyon olduğunu gösteriyor göstermesine ama bu veriler sıklıkla değişiklik gösteriyor.

Altkoinler zaman zaman Bitcoin’den tamamen bağımsız bir şekilde hareket edebildikleri gibi zaman zaman ETH gibi altkoinlerin BTC’ye bağımlı, XRP gibi altkoinlerin ise BTC’den bağımsız hareket ettiklerini görebiliyoruz. Dolayısıyla en azından şu an için ‘altkoinler BTC’ye bağımlıdır’ veya ‘altkoinler BTC’den bağımsızdır’ gibi kesin bir yargıya varmak pek mümkün değil. Ama zaten McAfee’nin Bitcoin’i eleştirdiği tek nokta da bu değil.

Kabul Görmüyor

John McAfee’nin yaptığı bu yoruma kripto para camiasından çeşitli tepkiler geldi. Kimi McAfee’nin bu yorumunu desteklerken kimi Bitcoin’i destekleyici yorumlar yaptı.

McAfee’ye yanıt veren isimlerden biri “Bitcoin’in piyasanın kralı” olduğunu söyledi. McAfee ise bunun üstüne Bitcoin’in “kral” olmadığını ifade etti. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Bitcoin ‘kral’ değil, yalnızca en çok ‘alınıp satılan’ kripto paradır. En çok ‘kullanılan’ kripto para ise Monero’dur. Eğer bundan şüphe duyuyorsanız dark web’e bir göz atın. Artık kimse Bitcoin’i kabul etmiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment