Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John Newberry: ”2010 Yılından Beri En Kötü Bitcoin Bug’ından” Ben Sorumluyum

Geçtiğimiz bir hafta boyunca, ”Bitcoin‘in en büyük sorunlarından” birisi olarak resmedilen yeni bir sistemsel bug ortaya çıktı ve piyasalarda kendine ciddi yer buldu. Bitcoin Cash ve Bitcoin geliştiricileri ile destekçileri söz konusu problem hakkında durmaksızın kavga ederken, bir geliştirici bir adım öne çıktı ve sorumlu olduğunu ifade etti.

”Utandım ve Üzgünüm”

23 Eylül tarihinde Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan ve Bitcoin kod temelini kontrol etme görevine sahip olan John Newberry, bug’ın fark edilmeden bu kadar süre ilerlemesinin kendi suçu olduğunu itiraf etti.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve geliştiricilerin Bitcoin Core istemcisinin acilen yama versiyonuna ihtiyaç duyduğunu belirtmelerine neden olayın faili belki de bulunmuş olabilir.


Berry yaptığı itirafın yanı sıra olayın sonuçlarından dolayı ”utanmış ve üzgün” olduğunu belirtirken, topluluk üyeleri birbirini suçlama olayına hız kesmeden devam etmekte.

Bitcoin.org kurucusu Cobra, söz konusu olayı ”çok korkutucu” olarak betimlerken, Bitcointalk‘ın ünlü isimlerinden Theymos ise bunun ”2010 yılından beri en kötü Bitcoin Bug’ı” olduğunu vurgulamakta.

Başka bir eski Core geliştiricisi Wladimir van der Laan ise, daha önce yaptığı açıklamalarda hatanın ”baya geniş” bir ortak bir hata olduğunu vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment