Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift’in CEO’su Eleştirilere Yanıt Verdi: Kimlik Bilgilerini Toplamak ”Proaktif” Bir Hareket

Kripto para borsası Shapeshift geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar ile, çok fazla eleştiriye neden olmuş ve ciddi anlamda kullanıcı bile kaybetmişti. Çoğu piyasa uzmanı kullanıcıların kimlik bilgilerinin istenmesi kararının hükümet yetkilileri tarafından zorlandığı görüşünde olsa da, firma CEO’su ve kurucusu Erik Voorhees olayın doğru olmadığını ve bunun kendileri tarafından alınan bir karar olduğunu ifade etti. CEO’ya göre karar yasal riskleri düşürmek için ”proaktif” olarak alınmış.

Bir çok kripto para kullanıcısı ShapeShift kullanmalarının temel nedeni olarak kimlik bilgilerinin istenmemesi avantajını savunmaktaydı. Ancak alınan yeni karar doğrultusunda borsanın en cazip özelliği de ortadan kalkmış oldu.

Voorhees CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:

”KYC (müşterini tanı) bir yasal zorlamanın sonucu olarak değil, daha çok şirketi belirsiz ve değişen küresel düzenlemelerden daha az riskli konuma getirmek için aldığımız proaktif (ileriye dönük) bir kararın sonucu olarak aldık.”

”Bunu yapmamanın riski çok daha büyük olduğu için, alınan karar oldukça stratejikti.”

Voorhees firmanın sadece bu konu için aylarca yasal çalışma ve milyonlarca dolarlık yasal masraf yaptığını vurguladı. Harcanan para ve zaman ise yine CEO’nun görüşüne göre, müşterilere hizmet etmek ve onları korumak için harcandığı için boşa gitmemiş oldu. CEO’nun yaptığı yorumlar yasal konuların alınan kararın temel nedeni olduğunu ortaya koysa da, Vooerhees kimlik bilgilerinin zorunlu yapılması kararının aslında programa ek olarak getirildiğini de vurguladı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment