Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joseph Lubin: Ethereum Vakfı ETH’nin Menkul Kıymet Olmadığı Konusunda Son Derece Rahat

Ethereum Vakfı’nın kurucu ortağı Joseph Lubin, geçtiğimiz günlerde New Orleans’daki Collision teknoloji konferansında konuştu. Etkinlik federal düzenleyicilerin ETH’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağını belirlemek için soruşturduğu raporlar arasında gerçekleşti. The Street‘in 1 Mayıs tarihinde bildirdiği üzere Lubin, Ethereum Vakfı’nın mevcut tartışmalar konusunda kesinlikle endişeli olmadığını belirterek karşılık verdi.

“ABD ve diğer ülkelerde avukatlarla muazzam bir zaman harcadık ve ETH’nin menkul kıymet olmaması konusunda son derece rahatız, hiçbir zaman bir menkul kıymet değildi. Bu bağlamda çoğu düzenleyici Ethereum’un ne olduğunu anladı.”

Dün Wall Street Journal konuyla benzer kaynakları öne sürerek ETH’nin düzenleyici bir “gri bölge” içinde olduğunu bildirdi. WSJ’nin kaynakları kuruluşun kripto endütrisinde ilk ICO’larından birinde daha sonra 18.3 milyon dolar değerine tekabül eden 31.000 BTC’yi aştığı ETH’nin 2014’teki ilk dağıtımına ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Fonlar daha sonra Ethereum platformunu geliştirmek için kullanıldı ve bazı düzenleyiciler, yatırımcıların varlığın değer kazanacağını tahmin ederek piyasaya sürülme ihtimalinin yüksek olduğunu ve böylece “başkalarının çabalarına” dayalı bir kar beklediklerini düşündüklerini bildirdi.

Bu durum 70 yıllık Howey Testi kapsamında bir menkul kıymet olarak sayılan yatırım argümanıyla örtüşüyor ve bu da şirketin satış için 2014 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC)  kayıtlı olmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Lubin dün buna karşı çıktı, Ethereum’un testte başarısız olacağını çünkü yatırımcıların ortak bir girişimdeki hisseyi paylaştıklarını söyledi:

“Bütün bu farklı aktörler platformu çalıştırmak için kaynaklarını sağlıyorlar, onlara bunun için ödeme yapmanız gerekiyor… Bu paylaşılan bir hesaplama kaynağına erişmenin bir yoludur.”

Ethereum’un artık bir menkul kıymet sınıflandırmasından çıkarılmak için yeterince yatay olarak oluşturulduğu argümanı, etkili eski ABD hükümet düzenleyicisi Gary Gensler tarafından dile getirildi. Coin’in kazılmasının ETH’nin davasına yardımcı olabileceğini düşünüyor. Ancak Gensler, önsatışın kendisinin “uyumsuz” olma ihtimalini yineledi.

ETH’nin alım satım fiyatı dün %5’e yakın bir artış yakaladı ancak toparlandığından beri basın zamanında 716$ civarında işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment