Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Ve Otomotiv Devlerinin Yer Aldığı Yeni Bir Blockchain Araştırma Grubu Kuruldu

Dünyadaki en büyük otomobil üreticilerinden olan dört şirket, 2 Mayıs tarihinde taşımacılık alanını değiştirecek ortak bir Blockchain platformu çıkarttıklarını duyurdu.

BMW, GM, Ford ve Renault’nun haricinde Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI)‘e katılan 30’u aşkın katılımcılara Bosch, Hyperledger, IBM ve IOTA da dahil.

Projenin resmi sayfasında bu girişim ile Blockchain ve ilgili teknolojileri kullanarak taşımacılığı daha güvenli, daha çevre dostu ve daha ucuz bir hale getirilmesi amaçlanmakta.

MOBI, otomotiv sektöründeki en büyük ortak girişim olmakta. Daha önceden bazı üreticiler ayrı ayrı özel Blockchain hizmetlerine veya Hyperledger gibi benzer girişimlere dahil olmuşlardı.

MOBI’nin Başkanı ve CEO Chris Ballinger’ın yapmış olduğu bir açıklamada:

“Otomotiv üreticilerini, tedarikçileri, girişim şirketlerini ve hükümet kurumlarını bir araya getirerek bu teknolojinin faydalarını işletmeler, tüketiciler ve toplumlar için daha yaygın hale getirmeyi amaçlıyoruz.”

Her ne kadar MOBI’nin tanımı bir hayli geniş olsa da otomotiv sektörünün blockchain teknolojisine getirebileceği yenilikler düşünüldüğünde sahip olduğu potansiyel oldukça yüksek olmakta.

Otomotiv sektöründeki daha önceki örneklere baktığımızda geçtiğimiz Mart ayında Daimler şirketi kendi kripto para birimi olan MobiCoin‘i duyurmuştu. Bu kripto para ile sürücülerin yolda göstermiş oldukları davranışlara göre ödüllendirmeyi amaçlamakta ve şu anda 3 aylık bir test dönemi içerisinde bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment