Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Analisti: Bitcoin Altın ile Rekabet Edebilir

Önde gelen finans şirketlerinden JP Morgan analistlerinden biri yayınladığı raporda Bitcoin için olumlu düşünceler beslediğini ve altın ile rekabetin mümkün olduğunu vurguladı.

JP Morgan analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou, ileride Bitcoin‘in altın ile daha sıkı bir rekabete girebileceğini öne sürdü. Analist yayınladığı raporda, Bitcoin’in potansiyelinin yüksek olduğunu ve altın gibi yalnızca bir değer deposu olarak kalmayıp çok daha ileri gidebileceğini dile getirdi.

“Yeni nesil Bitcoin’i altın seviyesine çıkarabilir”

U.Today’in haberine göre Panigirtzoglou, Bitcoin’in 240 milyar dolarlık piyasa değerinin altının 210 milyar dolara denk gelen borsa yatırım fonları (ETF) ile gayet iyi rekabet edebildiğini söylüyor. Fakat ETF yanında saklanan külçe ve diğer formlardaki altınlar da hesaba katıldığında altının kümülatif değeri 2.6 milyar dolara tırmanıyor. Analist, Bitcoin’in altını tam olarak yakalayıp, kıran kırana bir rekabet içine girebilmesi için en az 10 kat değerlenmesi gerektiğini belirtse de; artık yatırımcı tercihlerinin değişmeye başladığının da altını çizdi.

Yeni nesil yatırımcıların piyasaya girmeye başlaması ile daha fazla paranın Bitcoin gibi kripto paralara aktığını söyleyen analist, yeni nesillerin finansal teknolojilere olan ilgisinin artması ile yatırım tercihlerinin de büyük oranda reforma uğrayacağını belirtiyor. Nikolaos Panigirtzoglou Bitcoin’in potansiyeline vurgu yaparak, lider koinin bu yeni nesil yatırımcılar ile birlikte altın ile daha sıkı bir rekabet içinde olabileceğini öne sürdü.

JP-Morgan-Bitcoin-altinYalnızca bir değer deposu değil

Analist Panigirtzoglou, Bitcoin ve kripto paraların çoğu kişi için, alınıp satılarak para kazanılabilecek ya da HODL gibi stratejiler ile bir değer deposu olarak görülüp, faydalarının geniş zaman zarfında ortaya çıkabileceğine inandıklarını söyledi. Fakat analiste göre Bitcoin ve diğer kripto paralar bunlardan çok daha fazlasını sunuyor.

JP Morgan analisti, kripto paraların aynı zamanda bir ödeme yöntemi olarak da kullanılabileceğinin altını çizdi ve yakın gelecekte bu alanda birçok yenilikçi adım atılabileceğini de öngördüğünü açıkladı. Panigirtzoglou’nun açıklamaları ile hemen hemen aynı zaman denk gelen PayPal ile kripto para işlemleri gelişmesi de analistin şu anlık tahminlerinde isabetli olabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!