Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan: Blockchain Teknolojisi Günümüzde Fazla Abartılıyor

Finans dünyasının önde gelen şirketlerinden JP Morgan, Blockchain teknolojisinin çok “abartıldığını” düşünüyor.

JP Morgan bundan birkaç gün önce yayınladığı bir raporda Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarından, özelliklerinden ve potansiyelinden bahsetti.

JP Morgan tarafından yayınlanan bu raporda Blockchain teknolojisinin günümüz şartlarında gereksiz yere abartıldığı belirtiliyor. Bu rapora göre Blockchain, aslında günümüzdeki diğer ödeme sistemlerine kıyasla çok da avantajlı imkanlar sunmuyor.

Şirket, yayınladığı bu raporda Blockchain’in özellikle bankacılık sektöründe oynadığı rolü değerlendiriyor. JP Morgan’a göre Dünya genelindeki bankaların çoğu, zaten büyük ölçüde dijital sistemleri kullanıyorlar ve Blockchain bu konuda çok “yenilikçi” bir avantaj sağlamıyor.

JP Morgan’a göre Blockchain’in çoğu ülkede hala yasal olarak düzenlenmemiş olması da büyük bir sorun teşkil ediyor. JP Morgan’a göre Blockchain teknolojisinin bankacılık sektöründe önemli bir rol oynayabilmesi için en az üç yıl beklemek gerekiyor.

Şirketin yayınladığı bu raporda Blockchain’in sadece olumsuz yanlarından bahsedilmiyor. JP Morgan’a göre Blockchain, günümüz bankacılık sektöründeki zahmetli süreçleri çok daha hızlı ve verimli bir hale getirebilir.

JP Morgan’a göre Blockchain teknolojisi, 2 trilyon dolarlık ticaret finansı alanında ciddi faydalar sağlayabilir.

JP Morgan’ın Blockchain hakkında yayınladığı bu rapor, Dünya genelindeki belli başlı banka yöneticilerinin görüşleriyle paralel. Avrupa Merkez Bankası’nın başkanı olan Mario Draghi gibi isimler de Blockchain teknolojisinin potansiyeli olduğunu kabul ediyor ancak bu teknolojinin küresel ekonomide önemli bir rol oynaması için birkaç yıl daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment