Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Yöneticisi: Distopyada Yaşıyor Olsak Bitcoin İşe Yarardı

JP Morgan yöneticilerinden olan Jan Loeys, Bitcoin‘in değeri ve işlevi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Loeys Bitcoin’in çok değerli olabileceğini söyledi ancak kendisini yorumları beklenenden biraz daha farklı.

Dev finans şirketi JP Morgan bünyesinden kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Özellikle Jamie Dimon tarafından Bitcoin hakkında yapılan olumsuz yorumların ardından Jan Loeys’ten yeni yorumlar geldi.

Loeys, başlıca Bitcoin olmak üzere kripto paraların aslında oldukça değerli olabileceklerini ancak bunun için dünyanın önce distopik bir atmosfere bürünmesi gerektiğini düşünüyor:

“Kripto paralar, insanların diğer tüm rezerv varlıklara duydukları güveni kaybettikleri distopik bir senaryoda oldukça değerli olabilirler.”

Loeys, kripto paraları alternatif finansal varlıklarla kıyasladığı zaman karşısına çıkan tablonun kripto paralar için pek olumlu olmadığını söylüyor. Öyle ki Loeys’e göre kıyamet sonrası bir döneme geçiş yapılmadığı sürece kripto paraların diğer varlıklardan pek üstün bir yönleri kalmayacak:

“Ekonominin ciddi bir gerileme yaşadığını veya büyük bir ekonomik kriz olduğunu düşünelim; o zaman dahi (kripto paralara kıyasla) daha fazla likiditesi bulunan, daha kolay şekilde kullanılabilen finansal araçlar var.”

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Charlie Shrem de kısa süre önce buna benzer bir konuya değindi. Shrem’e göre dünya üzerinde bir nükleer savaş çıkacak olsa yalnızca Bitcoin gibi kripto paralar ayakta kalabilirler.

Shrem, bankaların ve itibari paraların değerini kaybettiği senaryoda Bitcoin’in hala değerini koruyabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment