Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Medya Şirketi Po.et’in CEO’su, Washington Post’a Geçiş Yaptı!

Po.et isimli blockchain tabanlı medya şirketinin CEO’su Jarrod Dicker, ABD tabanlı ünlü medya kurulu Washington Post’a geçiş yapacağını duyurdu.

24 Ocak tarihinde yapılan bir bildiri ile açıklanan habere göre, Dicker söz konusu medya devinde ticari teknolojiler ve bunların geliştirilmesinden sorumlu birimde başkan yardımcılığı yapacak. Kendisi kariyeri boyunca daha önce de aynı firmada girişim ve ticari strateji bölümünün başkan yardımcısı olarak görev almıştı.

Dicker’in ayrıldığı blockchain şirketi ise ‘’içerik hakları, bunların keşfedilmesi ve medya yoluyla parasallaştırılmasını’’ amaçlamaktaydı. Po.et firmasının bloğunda yayınlanan bir gönderiye göre Dicker’in yerine CEO’luk koltuğuna oturacak olan isim şirketin eski üründen sorumlu yöneticisi David Turner oldu.

Blockchain tabanlı medya girişimleri konusunda son yıllarda ciddi bir artış var. Özellikle telif hakları korunması ve izinsiz paylaşılan içeriklerin bulunması gibi konularda 2018 yılında birden çok startup firması çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında blockchain tabanlı gazetecilik platformu olan Civil de 2019 yılının Şubat ayında piyasaya çıkacaklarını belirtmişti. Civil isimli startup firması kendi CVL tokeni için yeni bir ekosistem oluşturmayı planlamakta ve bu token yardımı ile gazetecilik sektöründeki güveni ve finansal sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyor.

Blockchain teknolojisi birçok kişiye göre kripto paraların altında yatan teknoloji olarak görülse de, blockchain’in kullanımı konusunda gazetecilikten tutun da telif haklarına, tedarik zinciri izlemesinden tutun da otomobil üretim hattı denetimlerine kadar birçok olasılık mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment