Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan’ın Kripto Parasını Eleştirenlerin Sayısı Artıyor! Nouriel Roubini’den Yeni Salvo Geldi

2008-2012 küresel ekonomik krizini tahmin etmesi ile Kriz Kahini olarak da anılan sivri dilli kripto para eleştirmeni Nouriel Roubini, uzun bir süreden beri kripto paraları ve blockchain teknolojisini eleştirmesiyle tanınsa da, JP Morgan’ın kripto parasına karşı yaptığı eleştiriler kendisinin gerçekten de kripto paraları tanıdığı anlamına gelebilir.

ABD’nin en büyük bankası konumundaki JP Morgan, yakın zamanda yaptığı duyuruda JPM Coin isimli kendi kapalı devre stabil koinini piyasaya süreceğini açıklamış ve büyük bir tepkiye yol açmıştı. Banka JPM Coin’i temel olarak bankalar ve müşterileri arasındaki ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmek için kullanacak ve bu diğer kripto paralar gibi birçok işleme açık olmayacak. JP Morgan bu hamle ile ABD içerisinde kendi kripto para birimini üreten ilk büyük banka olarak da tarihe geçti.

Ancak Roubini konu hakkında attığı bir tweet ile JP Morgan’ın kripto para biriminin blockchain veya kripto para birimleri  ile hiçbir ortak yöne sahip olmadığını ve bunun merkezi olduğunu ve ”bir şakadan ibaret” olduğunu vurguladı. Roubini, konu hakkında yaptığı açıklamanın devamında JPM Coin’in ”halka açık değil; özel, izinsiz değil, izne tabi; işlemlerin doğrulanması için güvenilemeyen otoritelere değil, güvenilen otoritelere bağlı ve son olarak da merkeziyetsiz değil merkezi olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da konu hakkında benzer açıklamalarda bulunmuş ve söz konusu projenin kripto paralar ile uzaktan yakından alakasının olmadığını ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment