Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: 150 Bin Dolarlık Bitcoin Tahminimiz Öngörülebilir Gelecekte Olası Gözükmüyor

ABD yatırım bankası JPMorgan, bitcoin’in doğası gereği sahip olduğu volatilitenin daha fazla kurumsal şirketin varlığı benimsemesini engelleneceğini ve bitcoin için bir önceki tahminleri olan 150.000 dolarlık bir fiyatın olası gözükmediğini söyledi.

JpMorgan, geçtiğimiz hafta Inseder ile gerçekleştirdiği bir konuşmada bitcoin’in volatilitesinin altına yakınsandığı ve yatırımcıların portföylerinde bitcoin’e ayırdığı payın altına eşitlendiği varsayımına dayanan 150.000 dolarlık fiyat hedeflerinin öngörülebilir gelecekte pek de olası olmadığını dile getirdi.

Bu yıl bitcoin’in altına olan volatilite oranının yaklaşık yarı yarıya düşeceğine dair bir önceki tahminimiz gerçekçi gözükmüyor. Şu anda altına oranla dört kat daha fazla volatiliteye sahip bitcoin için gerçeğe uygun vereceğimiz değer önceki tahminimiz olan 150.000 doların dörtte biri ya da 38.000 dolar olucaktır.

Banka, düşüşlerin ve yükselişlerin bitcoin’in doğasında bulunduğunu ve sahip olduğu bu volatilitenin kurumsal şirketler tarafından benimsenmesinin önüne geçebileceğini söyledi.

Bitcoin için ileriye dönük en büyük zorluk, sahip olduğu volatilite ve daha fazla kurumsal benimsenmeyi engelleyen yükseliş ve düşüş döngüleridir.

Konuşmada ayrıca bitcoin’de yaşanan düşüşe yönelik devam eden satışlarda azalma gözlemlemediklerini belirten JPMorgan, fiyatın aşağı yönlü olduğunu öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!