Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: ABD’deki Yasalar, Bu Coinleri Riske Atabilir

Bankacılık devi JPMorgan’a göre ABD’deki yasalar, belli türdeki kripto paraların aleyhinde ilerliyor.

ABD’deki politikacılar, kripto para mevzuatlarıyla ilgili çalışmalarını son aylarda hızlandırdı. Bunun nasıl sonuçlanacağı, henüz bilinmiyor.

Yasalara uymayana yer yok

JPMorgan analistlerine göre yakın tarihli yasal çalışmalar, “Fed coin’ine, ABD bankalarının kriptoyla bağ kurmasına, Tether (USDT) gibi yasal uyumluluğu olmayan stablecoinlere ve Bitcoin ile Ethereum dışındaki tüm tokenların menkul kıymet çatısı altına alınmasına karşı” yönde ilerliyor.

Ödeme Stablecoinlerinde Açıklık Kanun Teklifi’nin bu yılki başkanlık seçimlerinden önce onaylanmasına muhtemel gözle bakılıyor.

Bu teklif, ABD’de yasal uyumluluğu olan stablecoinlerin önünü açarken, Tether gibi diğer stablecoinlerin dominasyonunu zedeleyebilir.

Biden’ın vetosu gündemde

Kongre, bankaların kripto paralar için saklama hizmeti vermesini zorlaştıran SAB 121 kuralını reddetti. Ancak bu karar, Joe Biden tarafından veto edildi.

Temsilciler Meclisi, 21.yy’da Finansal İnovasyon ve Teknoloji Kanun Teklifi’ni onayladı. Bunun önce Senato, ardından başkan tarafından onaylanması gerekiyor. JPMorgan analistleri, bunun seçimden önce gerçekleşmesine ihtimal vermiyor.

CBDC’lerin geleceği belirsiz

Merkez Bankası Dijital Parası Gözetim Karşıtı Devlet Kanun Teklifi, ABD’de bir merkez bankası dijital parası (CBDC) çıkarılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Temsilciler Meclisi, Fed’in CBDC ihraç etmesini önleyen bu teklifi geçen ay kabul etti. Ancak Senato’nun kararı, henüz belli değil.

Biden’ın seçimlerdeki rakibi Donald Trump, başkan seçilmesi halinde CBDC’yi engelleyeceğini vadetti.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!