Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Araştırması Ortaya Koydu: ABD Halkının Yüzde Kaçı Kripto Para Aldı?

ABD’nin en büyük yatırım bankası JPMorgan tarafından geniş kapsamlı verilerle hazırlanan yeni araştırma raporu, ABD halkının önemli bir bölümünün hayatlarının bir kısmında kripto para birimlerine sahip olduğunu ortaya koydu.

JPMorgan 5 milyon ABD vatandaşının bankalarından kripto para borsalarına yapılan para transferlerini analiz ettiği araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Elde edilen veriler ABD nüfusunun yaklaşık %13’ünün hayatlarının bir noktasında kripto para birimine sahip olduğunu ortaya koydu. “ABD Hane Halkı Kripto Varlık Kullanımının Dinamikleri ve Demografisi” başlıklı 13 Aralık tarihli rapora göre, kripto para sahipliği oranı 2020 yılında sadece %3’lük bir kesimi kapsıyordu. Son 2 yılda bu oran ciddi ölçüde artış yaşadı.

Sunulan raporda ayrıca kripto para sahiplerinin ilk alımlarını genellikle fiyatlardaki artışlar sırasında yaptıkları kaydedildi. Bu süre zarfında kripto değişim hesaplarına gönderilen nakit miktarı, genellikle çıkarılan nakitten çok daha ağır bastı.

JPMorgan’a göre bu durum 2022 yılının başlarında kripto fiyatlarının düşmesiyle değişti. JPMorgan, bunun hem kriptodaki fiyat düşüşlerinin hem de pandemiden bu yana ABD’de düşen tasarruf oranının daha geniş perspektifli bir sonucu olduğunu söylüyor:

COVID’in başlangıcından bu yana kripto kullanımındaki artış ve düşüşün, önceki araştırmalarda görülen perakende akışları ve piyasa fiyatları arasındaki ortak ilişkiyle tutarlı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, kripto akışlarındaki eğilim, pandeminin başlarında tarihi zirvelere çıkan ancak tersine dönmeye başlayan hane halkı tasarruf dinamiklerini de takip ediyor.

Ayrıca raporda belirli demografik grupların kripto satın alma olasılığının daha yüksek olup olmadığı da değerlendirildi. Sonuçlara göre her yaştan erkek, herhangi bir yaş grubundan kadına kıyasla daha çok kripto yatırımına ve ilgisine sahip bulunuyor. Bununla birlikte Z kuşağı ve diğer genç kesimler de orta yaş ve yaşlı gruba göre daha fazla kripto yatırımına odaklanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!