Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes’in Bitcoin Yükselişi İçin Beklediği Tarih: Fed Yeniden Para Basacak!

Kripto türev borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin (BTC) için satış baskısının en kötü dönemlerinin geride kaldığını ve 2023’de FED’in yeniden para basmaya başlamasıyla tekrardan yükselişe geçeceğini iddia etti.

Arthur Hayes 11 Aralık tarihinde Scott Melker ile yaptığı röportajda, Bitcoin’de satış baskısının en kötü dönemlerinin geride kaldığını, Bitcoin satabilecek ve iflas edebilecek neredeyse tüm şirketlerin battığını iddia etti.

Röportajda ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikaları hakkında da açıklamalarda bulunan Hayes, FED’in küresel enflasyonla mücadele kapsamında giriştiği sıkılaştırıcı para politikalarını yakın zamanda terk etmesini beklediğini belirtti. Ayrıca Hayes, FED’in yeniden genişleyici para politikalarına geçmesi halinde Covid-19 pandemisi sürecinde olduğu gibi yatırımcıların kripto para piyasasına olan ilgisinin artabileceğinin altını çizdi.

Hayes röportajında geçtiğimiz günlerde yayınladığı blog yazısında kullandığı argümanları yineledi. Kripto kredi şirketlerinin mali olarak zor dönemler geçirdiğinde ilk olarak kredilerini geri çağırdıklarını daha sonrasında ise kripto para piyasasının rezerv varlığı ve en likit varlık olma özelliğini taşıyan Bitcoin varlıklarını satacaklarını iddia etti. Hayes bu düşünce kapsamında, bu aktörlerin bilançolarında neredeyse hiç Bitcoin görülmediğini çünkü iflas ederken hepsini sattıklarını dile getirdi. Hayes’in düşüncelerine göre bu durum sonucunda Bitcoin düşüşünde önemli bir role sahip olan bu aktörler oyun dışı kaldı.

Bu teori kapsamında artık piyasadaki satıcılarının çoğunun çekildiğini, neredeyse geriye sadece risk yönetimi yapan varlık yöneticilerinin ve yatırımcıların kaldığını belirten Hayes, satıcısız kalan Bitcoin’in yakın zamanda bir toparlanma yaşayabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!