Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Binance Davasının Kripto Sektörüne Etkisini Değerlendirdi

Bankacılık devi JPMorgan’a göre Binance’in ABD’li yetkililerle uzlaşmaya varması, hem şirket hem endüstri adına olumlu bir gelişme.

JPMorgan analistleri, “Uzlaşmayı olumlu görüyoruz çünkü bu Binance ile ilgili belirsizliklerin geçmesini sağlar ve onun hem alım-satım hem BNB Smart Chain işine fayda sağlar.” dediler.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analist ekibine göre Binance’in uzlaşmaya varması, yatırımcıların “Binance’in potansiyel çöküşünden duyduğu kaygıdan kaynaklanabilecek sistemik riski” de ortadan kaldırıyor.

Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu, yıllar süren soruşturmanın ardından Binance’i kara para aklama ve yaptırım suçlarına uymamakla suçladı. Binance bunun karşılığında 4,3 milyar dolarlık uzlaşmaya vardı.

Suçunu itiraf eden Changpeng Zhao, 175 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest bırakıldı. Duruşmasının 23 Şubat 2024’te görülmesi bekleniyor.

Binance’in eski CEO’su, şirket çalışanlarına özel olarak gönderdiği bildiride, “Binance iyi olacak.” dedi ve “Biraz acı çekmek zorunda kalacağım ama atlatacağım. Yapısal bazı değişiklikler olacaksa da bunları atlatacağız. Bundan birkaç sene sonra geriye dönüp baktığımızda bunlar kötü gözükmeyebilir.” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!