Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Davası, Spot Bitcoin ETF’si İçin Duyulan Umutları Güçlendirdi

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun suçunu kabul etmesi ve borsanın uzlaşmaya varması, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma ihtimalini artırmış olabilir.

Bitcoin ve Binance Coin fiyatları, Binance’in dün uzlaşmaya vardığı haberiyle birlikte kısa vadede düşüşe geçmişti. Fiyatlarda 24 saatlik dilim içerisinde hala %9’dan fazla düşüş olsa da Bitcoin 36.000 doların üstünden işlem görmeye devam ediyor.

Binance, kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği için 4,3 milyar dolarlık bir uzlaşmaya vardı ve Changpeng Zhao, bireysel olarak suçunu kabullenip Binance’ten ayrılmayı ve 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Sektördeki isimler, Binance’in uzlaşmaya varmasının spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) için olumlu olacağını düşünüyor.

Kripto para şirketi Matrixport tarafından paylaşılan bir mesajda, “Endüstri artık geleneksel finans firmalarının uyduğu kurallara uymak zorunda kalacağı için bu anlaşmayla birlikte spot Bitcoin ETF’sinin onaylanacağı beklentisi %100’e çıkmış olabilir. Daha da önemlisi endüstrinin aklanması, kurumsal aktörlerin Bitcoin’i daha da benimsemesini sağlayacak ve Bitcoin, muhtemelen yatırımcıların portföyünde bir güvenli liman olarak yer alacak.” dendi.

Ekonomist Alex Krüger ise “Binance belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla” birlikte ETF’lerin onaylanma ihtimalinin de yükseldiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!