Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bir Kripto Para Şirketinin Hesabını Yok Yere Kapattı

Cryptoraves adlı bir kripto para şirketi, JPMorgan‘ın şirkete ait bir banka hesabını geçerli bir sebep olmadığı halde kapattığını öne sürüyor.

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan JPMorgan bundan kısa bir süre önce JPM Coin adı altında kendi dijital parasını geliştireceğini açıkladı ve yoğun bir ilgi çekmeyi başardı. Kendi dijital parasını çıkarmayı düşünen şirket bunun yanı sıra birden fazla müşterisiyle birlikte dijital para alanında işbirliği yapıyor.

JPMorgan’ın dijital para sektöründe faaliyet gösteriyor olması oldukça ilginç. Çünkü Cryptoraves tarafından yapılan açıklamaya göre JPMorgan, şirketin hesabını “yasaklı bir sektörde” faaliyet gösteriyor olmasını gerekçe göstererek kapattı.

Sosyal medyada kullanılan bir token geliştiren Cryptoraves, kullanıcılarına Twitter üzerinden ücretsiz tokenlar gönderme imkanı sunuyor. Bu tokenların herhangi bir değeri bulunmadığı için şirket menkul kıymet düzenlemelerine de tabii tutulmuyor.

Cryptoraves’in yöneticilerinden olan Bryan Plasters, konu hakkında paylaştığı bir gönderide şu açıklamayı yapıyor:

“Gelecekteki Blockchain ücretlerini ödeyebilelim diye Gemini’den ETH ve LOOM satın almak için para gönderdik. Sanıyoruz ki hesabımızdan şüphelenmelerine yol açan işlemler bunlardı. Ama JPMorgan Chase temsilcisi bu konu hakkında bir bilgi vermedi. Hesabımızın neden kapatıldığı söylenmedi. Bankayı telefonla aradığımızda bizi şubeye çağırdılar. Şubede öğrendik ki ‘yasaklı bir sektörde’ çalışıyormuşuz. Herhalde JPMorgan’ın kendi Blockchain ekibi bundan habersiz.”

Cryptoraves adlı şirketin sahipleri, kişisel olarak 15 yıldır JPMorgan ile birlikte çalıştıklarını ve şu ana kadar hiç buna benzer bir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment