Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin’de Ayı Sinyaline Karşı Uyardı

JPMorgan Chase analistleri, kripto para piyasasının son dönemlerde yaşadığı düşüşün, daha derin bir ayı piyasasına işaret edebileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Bitcoin fiyatı, geride bıraktığımız son 2 gün içerisinde 31.681 dolardan 37.484 dolara kadar yükseldi. JPMorgan analistlerine göre bu yükseliş, mayısın ikinci yarısından sonra başlamış düşüşün etkilerini ortadan kaldırmak için yeterli olmayabilir.

Bitcoin, 17-23 Mayıs haftasına 46.585 dolar ile giriş yapmış; haftanın sonuna gelindiğinde ise 33.087 dolardan işlem görmeye başlamıştı.

Ayı piyasasına karşı uyarıda bulundular

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analist ekibi, vadeli Bitcoin piyasasında görülen gerilemenin, bir uyarı işareti olabileceğini açıkladı. Vadeli ve spot piyasa arasındaki makasın 21 günlük hareketli ortalamasını baz alan analistler, “kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e gösterdiği talebin zayıflamaya” başladığını belirtti.

Vadeli işlem piyasasında buna benzer bir gerilemenin 2018 yılında da gözlemlendiği hatırlatıldı. Bitcoin, Aralık 2017’de o zaman için rekor kabul edilen yaklaşık 20.000 dolar seviyesine yükselmiş, ilerleyen aylarda %70’den fazla değer kaybetmişti. JPMorgan analistleri, güncel tablonun “ayı piyasasına işaret eden bir sinyal” olabileceğini açıkladı.

Uzun vadede bullish görünüm yitirilmiş olabilir

Bitcoin yatırımcılarını daha derin bir düşüşe karşı uyaran, yalnız JPMorgan değil. Dantes Outlook’un sahibi Damanick Dantes çarşamba gecesi paylaştığı analizde 50 günlük hareketli ortalamanın, 200 günlük hareketli ortalamayı aşağıya doğru kesmesi ile oluşan ölüm kesişimine (death cross) ve bunun gitgide daha da yaklaşıyor olmasına dikkat çekti.

ITI Capital’ın piyasalar müdürü Stephen Kelso, CoinDesk’e verdiği demeçte bazı spekülatif raporlarda Bitcoin için 20.000 dolar hedefinin verilmeye başladığını söyledi. Bu tahminlerin, ölüm kesişiminin oluşma ihtimaline dayandırıldığı aktarıldı.

Damanick Dantes, Bitcoin’deki güncel direncin 40.000 dolar yakınlarında olduğunu söyledi.

bitcoin-death-cross-kripto-coindesk
Bitcoin fiyatının, geçmiş ölüm kesişimlerinde çizdiği grafik. (Kaynak)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!