Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin İçin Uyarıyor: Düşüşe Rağmen Hala Aşırılık Var!

Bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri Bitcoin’de (BTC) daha fazla düşüş bekliyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri 21 Mart Perşembe günü paylaştıkları bir notta Bitcoin yatırımcılarını endişelendirecek açıklamara yer verdi.

Geçtiğimiz cuma günü itibariyle yaşanan düzeltmeye rağmen Bitcoin’in halen daha “aşırı alım bölgesinde” olduğunu belirten analistler, risk iştahının yüksek olduğunu hatırlattı.

Piyasanın daha yüksek seviyelere çıkmadan önce soğuması gerektiğini ima ederlerken düzeltmelerin devam edebileceği ifade edildi:

Göstergeler Bitcoin’in geçen haftaki keskin düzeltmeye rağmen aşırı alım bölgesinde kaldığını gösteriyor. Şimdiye kadar yaşananlar küçük bir gevşemeden ibaretti ve daha fazla düşüş gelebilir.

Bitcoin yarılanması sonrası da düşüş bekliyorlar

JPMorgan analistleri kısa vadeli düşüş beklentilerine ek olarak Bitcoin yarılanması (halving) sonrası için de daha derin bir düşüş öngördü. Nisan ortasında gerçekleşmesi beklenen yarılanmanın ardından fiyatın 42 bin dolar seviyesine kadar gerileyebileceğine yer verildi.

Analistler bu düşüşe gerekçe olarak da spot Bitcoin ETF’lerine yönelik fon akışının önümüzdeki süreçte giderek yavaşlayacağı tezini gösterdi. Spot Bitcoin ETF dalgasının ve yarılanma dalgasının nihayetinde kar satışlarıyla sonuçlanabileceği ve bu durumunda fiyatı 42 bin dolar seviyesine düşürebileceği kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!