Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin’deki Güç Kaybına Karşı Uyardı

JPMorgan Chase analistleri, Bitcoin’in geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan düşüş sonrasında güç kaybedebileceği yönünde açıklamada bulundular. Bitcoin’in pazar günkü düşüşü, 10 milyar dolarlık likiditasyona yol açmıştı.

CoinDesk endeksine göre Bitcoin çarşamba sabahı 55.415 dolardan işlem görüyor. Fiyatın yeniden 60.000 doların üstüne çıkmaması, Bitcoin için yeni riskler doğurabilir.

Bu sefer “geri alması” zor olabilir

Pazar günü toplamda 1 milyondan fazla trader, 10 milyar dolardan fazla likiditasyon yaşadı ve bu kripto tarihinde bir rekor olarak kaydedildi. Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan ekibi, Bitcoin’de bu likiditasyonlar yüzünden bir “momentum kaybı” yaşanabileceğini açıkladı.

Piyasadaki bu düşüş, ocak ve şubat aylarının ortalarında ve kasım ayının sonunda görülen diğer düşüşlere benzetildi. Bitcoin tüm bu düşüşlerin ardından kısa süre içerisinde toparlanmışsa da, JPMorgan analistleri bu seferki düşüş ile ilgili şu notu paylaştı:

“Geçmişteki olaylar zincirlerinin, mevcut şartlar altında tekrarlanıp tekrarlanmayacağını zaman gösterecek. Bu seferki momentum kaybı daha şiddetli ve geri alması daha zor olduğu için, tekrarlanma ihtimali düşük görünüyor.”

BTC, cumartesi günü USD karşısında 62.456 dolardan işlem görüyordu. Fiyat, pazar günkü düşüşe rağmen yılbaşından beri %90,3 yükselmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!