Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’de Listelenecek Bitcoin Fonu Orta Doğu’da İlk Olacak

Kanada’daki dijital varlık şirketi 3iQ, kendi oluşturduğu Bitcoin fonunu Nasdaq Dubai borsasında listelemek için gerekli onayı aldı. Şirket, ABD dahil olmak üzere daha farklı ülkelerdeki yetkililer ile de görüşme halinde.

3iQ, Bitcoin fonunu Dubai’de listelemek için gereken yasal izni aldığını açıkladı. Bu, Orta Doğu’nun ilk endeks kripto para fonu olacak. Fonun ikinci çeyrek bitmeden listelenmesi bekleniyor.

Bu yıl iki kat büyümeyi hedefliyor

3iQ tarafından hazırlanan Bitcoin Fund, geçen yıl Toronto borsasında listelendi ve yönetimi altında yaklaşık 1.5 milyar dolarlık varlık bulunuyor.

Şirket CEO’su Frederick Fye, Reuters’a verdiği demeçte bu sayıyı gelecek yıl içerisinde ikiye katlamayı hedeflediklerini söyledi. Bitcoin Fund listelemesi için Singapur, Tayvan, İsveç, ABD gibi ülkelerdeki borsalar ile görüşülüyor.

Bölgede “büyük bir değişiklik” görülüyor

3iQ, listeleme için gerekli çalışmaları yaparken Dalma Capital, 01 Capital ve Razlin Capital gibi isimler ile iş birliği yaptı. 

Dalma Capital Management CEO’su Zachary Cefaratti’ye göre Bitcoin Fund, bazı varlık fonlarından ilgi görmeye başladı bile. Son yıllardaki değişimi değerlendiren Cefaratti, şunları söyledi:

“Bu yönde tabandan gelen bir talep var. İnsanlar banka hesaplarından kripto para borsalarına para göndermeye, Bitcoin almaya çalıştıklarında. … bankalar bu insanların hesabına bloke koyuyordu. Geçmişten günümüze, çok büyük bir değişiklik var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!