Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin’de Dikkat Edilmesi Gereken Şeyi Açıkladı

JPMorgan analistleri Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili yaptıkları değerlendirme sonucunda neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar. ABD’nin en büyük bankasında görev alan stratejistlere göre yatırımcılar kurumsal bitcoin fonlarına akan sermaye miktarını kontrol etmeliler.

Bitcoin (BTC) fiyatı 24,000 doların üstüne çıkıp tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. 20 Aralık Pazar günkü performansıyla tarihinin en iyi haftalık kapanışına imza atan bitcoin 21 Aralık itibarıyla 23,900-24,000 dolar aralığından işlem görüyor. JPMorgan analistleri, bitcoin’in güncel durumu ile ilgili bir analiz hazırlayıp neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar.

Kurumsal bitcoin fonlarına dikkat edin

BNN Bloomberg haberine göre Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan ekibi, cuma günü bitcoin ile ilgili bir rapor hazırlayıp bunu yatırımcılar ile paylaştı. Analistler bitcoin fiyatındaki artışı piyasadaki artan kurumsal yatırımcı sayısı ile açıkladılar.

Kurumsal kripto para yatırımcılarına hizmet veren Grayscale, yönetimi altındaki varlık miktarını hızla artırıyor. Grayscale’in bitcoin tröstünün 1 Aralık’taki toplam değeri 10.2 milyar dolardı. 19 Aralık tarihli verilere göre bu sayı 13 milyar doların üstüne çıktı.

JPMorgan analistleri kurumsal bitcoin fonlarına ayda 1 milyar dolar civarında sermaye akışı olduğunu açıkladılar. Bitcoin’e gösterilen bu kurumsal ilginin, kripto para piyasasındaki ralli için yakıt işlevi gördüğü düşünülüyor.

Küçük yatırımcı fiyatı etkileyebilir mi?

ABD’nin en büyük bankasında görev alan stratejistler Bitcoin’in aşırı alım (overbought) bölgesinde olup olmadığını da incelediler. Yapılan incelemeler sonucunda bitcoin fiyatının overbought bölgeye girdiği görülse de bunun olumsuz etkileri olmayabilir.

JPMorgan’daki uzmanlara göre bitcoin fiyatı kurumsal firmaların ve yatırımcıların gösterdiği ilgi sonucunda yükseliyor. Bu, günlük hareketlilikleri baz alıp buna göre işlem yapan ve momentum trader olarak bilinen yatırımcıların piyasa üstündeki etkisini kısıtlıyor. JPMorgan analistlerine göre kripto para fonlarına giren sermaye miktarı, “momentum trader’larının fiyatı olumsuz yönde etkilemesini engelleyecek kadar büyük.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!