Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’den Tarihi Haftalık Kapanış

Rekorlara doyamayan Bitcoin, bu sefer de tarihi haftalık kapanış değeriyle kripto para piyasasını heyecanlandırdı. BTC, 24 bin doların üzerinde yaptığı haftalık kapanışla yeni bir ATH’ye ulaştı.

Bitcoin, son bir hafta içerisinde gösterdiği büyük performans ve yeni haftalık kapanış değeriyle kripto para piyasasına yeni bir soluk getirdi. 19 bin dolar seviyesinden 24 bin dolara kadar çıkmayı başaran kripto para, 20 Aralık tarihinde yaptığı haftalık kapanışla yeni bir rekor kırdı. Aralık ayının ilk haftasında 19 bin doların üzerindeki kapanış değeriyle yeni bir ATH elde eden ve yatırımcıları heyecanlandıran BTC, bu sefer 24 bin doların üzerindeki yeni rekoruyla karşımıza çıkıyor.

bitcoin-kapanış
Kripto para yatırımcıları, bu yeni ATH’yi Twitter’da kutladı. Popüler trader Nico da onlardan birisi:

“Bitcoin’in 20 bin doların üzerindeki ilk haftalık kapanışı. Bu son olmayacak.”

bitcoin-kapanış

 

Bitcoin fiyatı ve güncel veriler

Aayush Jindal, paylaştığı analizde Bitcoin’in 23 bin ve 23 bin 200 dolar noktalarında ve 100 saatlik basit hareketli ortalama (SMA) alanında güçlü bir destek oluşturuyor olabileceğini söyledi. BTCUSD paritesinin saatlik grafiğinde ise 23.080 dolar civarındaki destek seviyesiyle oluşan önemli bir yükseliş trendi sinyali olduğunu da belirtti. Bununla birlikte Jindal, 23.800 dolarlık bir direnç noktası göründüğünü ve bu seviyenin üzerinde bir kırılmanın 24 bin doların üzerinde gerçekleşecek daha fazla kazancın işareti olabileceğini de ekledi.

bitcoin-kapanışCoinGecko verilerine göre Bitcoin, son bir haftada %25’in üzerinde yükseldi ve 19,259 – 24,225 dolar aralığında fiyatlandı. Son 24 saatte %1.4 artış gösteren BTC, 444 milyar dolarlık market cap değerine ulaştı. 24 saatlik işlem hacmi 36 milyar doların üzerinde olurken en çok işlem gördüğü borsa da FTX oldu. Şu anda Bitcoin, 23 bin 800 dolar seviyesinde.

Teknik göstergeler:

  • Saatlik MACD: MACD, yükseliş bölgesinde yavaş yavaş ivme kazanıyor.
  • Saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi): BTCUSD RSI değeri 50’nin üzerinde.
  • Başlıca Destek Noktaları: 23.200 $, 23.000 $.
  • Temel Direnç Noktaları: 23.800 $, 24.000 $ ve 24.300 $.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!