Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin’e 600 Milyar Dolarlık Giriş Görebiliriz

JPMorgan, yakın zamanda 100 milyon dolar değerinde Bitcoin alımıyla gündeme gelen sigorta şirketi MassMutual’ın ardından oldukça önemli bir yorum yaptı. Şirket, kurumsal talepte oluşabilecek potansiyel artışla birlikte Bitcoin pazarına 600 milyar dolarlık bir giriş görülebileceğini söyledi.

ABD’nin en büyük sigorta şirketleri arasında bulunan Massachusetts Mutual Life, 100 milyon dolarlık Bitcoin alımıyla JPMorgan gibi birçok kurum ve kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Yaptığı büyük Bitcoin yatırımıyla Microstrategy gibi dev kurumsal firmalara katılmış olan MassMutual için JPMorgan stratejistleri oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

600 milyar dolar para akabilir

ABD’nin en büyük sigorta şirketlerinden bir tanesi olan MassMutual’ın BTC alması, potansiyel olarak diğer kurumsal şirketleri de harekete geçirebilecek bir sinyal olarak görüldü. JPMorgan, önümüzdeki yıllarda Bitcoin’e olan kurumsal talebin artış gösterebileceğini ve bunun da Bitcoin için 600 milyar dolarlık bir talep demek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

MassMutual sigorta şirketinin Bitcoin alması, onun kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesinde yeni bir kilometre taşını temsil ediyor. Diğer sigorta şirketleri ve emeklilik fonları da MassMutual’ı takip ederse, önümüzdeki yıllarda kripto paraya potansiyel talep artışı yaşanabilir.

ABD, Euro bölgesi, İngiltere ve Japonya’daki sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarının varlıklarının %1’ini Bitcoin’e yatırması durumunda 600 milyar dolarlık bir Bitcoin talebi ortaya çıkacaktır.”

bitcoin-jpmorgan
“Bitcoin bu yıl küresel hisse senetlerini geride bıraktı.” Bloomberg

Kurumsal firmaların ilgisi Bitcoin’e kayıyor

Stratejistler, bu son satın alma işleminin Bitcoin’in benimsenmesinin aile ofislerinden ve varlıklı yatırımcılardan sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarına doğru bir yayılım göstergesi olduğunu söyledi. Bu durum, BTC’ye doğru küçük de olsa bir kayma ve yeni bir değişim süreci olarak ifade edildi.

Eski Bitcoin fon yöneticisi ve araştırmacı Tuur Demeester de bu konuda bir açıklama yaptı. Demeester, “Eğer tüm sigorta şirketleri varlıklarının %0.1’ini güncel fiyat üzerinden Bitcoin’e yatırırsa, dolaşımdaki arzın %1.35’ini satın almış olacaklar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!