Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’a 300 Bin Dolar Yatıran Bu Kişi Nasıl Milyoner Oldu?

Bitcoin, Ethereum gibi kripto para yatırımlarıyla milyonlarca dolar elde eden isimler arasında yazar ve eski yönetici Dan Conway de bulunuyor. Dan, eşi ve üç çocuğuyla yaşayan ve iyi bir şirkette yöneticilik yapan bir isim. Yılda 150 bin dolar geliri olan Dan, çocukları için tasarruf yapıp 100 bin dolar biriktirdi. Fakat bu parayı çocuklarına değil Ethereum’a harcadı. Peki ne mi oldu?

Dan Conway’in milyonlarca dolar kazanmasını sağlayan Ethereum macerası, 2016 yılının mayıs ayında başladı. Tüm varlığını Gemini borsasına aktaran Conway, “Sahte şirket hayatından, bürokrasiden ve bitmek bilmeyen emirlerden usanmıştım. Ben de diğerleri gibi bir çıkış yolu arıyordum ve en sonunda o çıkışı buldum.” dedi.

Önce Bitcoin ile tanıştı

2015 yılında internette bir Bitcoin makalesine denk gelen Dan, BTC’nin ne kadar zorlu bir yoldan geçtiğini öğrendi. Fiyatının oldukça volatil olduğunu gören Dan, 1.200 dolardan 300 dolara düşen Bitcoin karşısında şunları söyledi: “Ya bir daha yükselirse? Elimdeki her şeyi buna yatırsam ne olur? Zengin olabilirim ve şirkette bir gün daha çalışmak zorunda kalmam.

Bunun üzerine ofisinde kripto para araştırmalarına başlayan Dan, kendisini giderek daha fazla kripto sektörünün içinde buldu.

ethereum-dolar
Dan ve çocukları kripto paralar hakkında okuma yapıyor.

İlgisi aniden Ethereum’a kaydı

Dan, bir gün köpeğini gezdirirken Ethereum üzerine bir podcast dinlemiş. Ardından vakit buldukça Ethereum üzerine okumalar yaparak internette ETH’te dair ne kadar bilgi varsa toplayıp özümsemiş. Ethereum’a olan inancının en büyük kaynağının ETH geliştiricileri olduğunu söyleyen Dan, kendisini Ethereum’a yatırım yapmak isterken buldu.

“Google, Apple ve Uber gibi şirketlerde çalışan arkadaşlarımın çoğu Ethereum’u duymamıştı bile. Bir arkadaşıma kripto para yatırımı yapacağımı söylediğimde ise bana güldü. Fakat kararlıydım, her şeyimi yatıracaktım.”

Wells Fargo’ya giderek tüm varlığını Gemini borsasına yatıran Dan, 14 dolar seviyesinden 6.993 Ethereum aldı. Fakat beklenmedik bir şey oldu.

Yatırımının %60’ı eridi, ardından 6 milyon dolara çıktı

Haziran 2016’da Ethereum fiyatı çakıldı, Dan’in 100 bin dolarlık serveti 40 bin doların altına geriledi. Bu büyük kayba rağmen pes etmeyen Dan, 200 bin dolarlık kredi çekti ve tüm krediyi Ethereum’a yatırdı. Aralık 2016’da tam 26,750 ETH’si olmuştu ve o zaman ETH’nin değeri 11.21 dolar civarındaydı.

ethereum-dolar

“Şubat 2017’de gecenin bir yarısı gıda zehirlenmesi geçirdiğim için uyandım. Perişan haldeydim ancak hiç umurumda değildi çünkü Ethereum fiyatı yükseliyordu. Şubat ve mart aylarında ETH yükselmeye devam etti ve nisana geldiğimizde 230 dolara kadar çıktı. İşte tam bu yükseliş döneminde 300 bin dolarlık yatırımım 6 milyon dolara ulaştı.”

Dan, Ocak 2018’de Ethereum’un 1000 dolara kadar fırlamasıyla tam anlamıyla bir şok yaşadı. Elindeki ETH’leri artık satması gerektiğini fark eden Dan, 10 milyon dolarlık satış yaptı ve eşine mesaj attı: “We are done.” (Artık tamamız).

Servet sahibi oldu, ya sonra?

950 bin dolarlık konut kredisi borcunu ödeyen Dan, çocuklarına söz verdiği Afrika tatili hayalini gerçekleştirdi. Ardından da İrlanda’da yeni bir ev aldı.

ethereum-dolar

“Yatırımım kumar gibi gözü kapalı bir şekilde gerçekleşmedi. Kripto paralara tam anlamıyla inanıyor ve güveniyorum. Risk almak için de büyük bir cesarete ve biraz da deliliğe sahiptim. Bu heyecanımı paylaşmak için de kitap yazdım. Kitabımda yaşadığım bu çılgın maceradan bahsediyorum.”

Artık normal hayatına kavuşan Dan, kripto paraların büyüsüne artık kapılmadığını söyledi.

“Fakat bazen çocuklarım uyurken piyasanın o heyecanlı hareketliliğini nasıl da özlediğimi düşünüyorum.”

Toplamda 13 milyon dolar kazanç elde etmeyi başaran Dan Conway, aktif olarak Medium ve Twitter üzerinde yatırımlarına ve hayatına dair paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Kitabı “Confessions of a Crypto Millionaire” (Bir Kripto Milyonerinin İtirafları) ise Forbes gibi kuruluşlardan oldukça olumlu yorumlar aldı.

ethereum-dolar

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!