Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: BlackRock ve Fidelity, Bitcoin Konusunda Şimdiden Rakibini Geçti

JPMorgan analistlerine göre BlackRock ile Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’leri, Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) şimdiden iki alanda geride bıraktı.

JPMorgan tarafından yapılan araştırmaya göre BlackRock ve Fidelity ETF’leri, Hui-Heubel orantısına göre GBTC’den daha büyük bir piyasa genişliğine sahip.

Analistlerin üstünde durduğu bir diğer gösterge ise ETF’lerin kapanış fiyatının fonların net varlık değerinden ortalama ne kadar saptığı oldu.

Buna göre BlackRock ile Fidelity ETF’lerinin fiyatının net varlık değerine göre gösterdiği sapma, geçen hafta SPDR Gold Shares ETF’sininkine yaklaştı ve analistlere göre bu, likidite konusunda kayda değer bir gelişme yaşandığını gösteriyor.

Bu ikiliye kıyasla GBTC fonundaki sapmaların daha yüksek olması, daha düşük bir likiditeye işaret ediyor.

JPMorgan analistlerine göre bu iki gösterge, piyasadaki likiditeyi tamamen anlamak için yeterli olmasa da, BlackRock ile Fidelity ETF’lerinin GBTC’yi bazı alanlarda geride bırakmaya başladığını gösteriyor.

Analistler ayrıca GBTC’den alınan fon yönetim ücretinin düşmemesi halinde fondan daha fazla paranın çıkabileceğini ve bunların diğer ETF’lere kayabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!