Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Blockchain Teknoloisini Kullanarak Külçe Altınları ‘Tokenlaştıracak’

ABD merkezli bankacılık devlerinden JPMorgan Chase, Quroum adlı blockchaini kullanarak külçe altınları tokenlaştırmayı planlıyor. JPMorgan tarafından geliştirilen Quorum adlı platform, Ethereum blockchaini ile destekleniyor.

JPMorgan’dan Altın-Token Girişimi

Ethereum tabanlı bu platform, madencilere küresel piyasada yeni bir fırsat kapısı açıyor olacak. Financial Review tarafından yapılan bir habere göre bu gelişme, Blockchain teknolojisinin önümüzdeki yıllarda finans sektöründe ne kadar büyük bir rol oynayacağının göstergesi.

Blockchain’in bundan birkaç yıl öncesine kadarki en bariz kullanım alanı finans sektörüydü. Ancak bu durum geçtiğimiz aylarda iyice değişmeye başladı çünkü bu teknoloji artık sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda da kullanılıyor.

Blockchain teknolojisinden faydalanan Quorum platformu, çeşitli varlıkları tokenlaştırmayı planlıyor. Bu varlıklar Blockchain üstünde depolanacağı için herhangi bir işlem sırasında aracı partiye ihtiyaç duyulmayacak ve taraflar kendi araların rahatlıkla işlem yapabilecekler.

Quorum platformunu Ethereum Enterprise Alliance ile işbirliği yaparak geliştiren JPMorgan, yönetimi altındaki 2.5 trilyon dolarla birlikte dünyanın tartışmasının en büyük bankalarından biri konumunda.

JPMorgan, günlük işlemlerde bazen oldukça gereksiz masraflarla karşılaşılabildiğini düşünüyor. JPMorgan’daki yetkililere göre mevcut finans işlemlerindeki verimsizlik, hem para hem de zaman kaybına yol açıyor. Blockchain teknolojisi ise bu sorunun çözümüne ciddi katkı sağlayabilir.

JPMorgan ayrıca tamamen kripto para piyasasına giriş yapmayı düşünen kurumsal yatırımcılar için tasarlanmış bir emanet sistemi geliştirmeyi planlıyor. Bu sistem zaman içerisinde nasıl gelişecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment