Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı: Gelecekte Türk Lirası’nın Değerini Bitcoin Bazında Hesaplayabiliriz

Kripto para sektörünün önde gelen startuplarından birinin kurucusu olan Wences Casares, Bloomberg‘deki bir programa katılarak kripto para sektörü hakkında konuştu.

Kripto para sektöründeki bazı isimler kripto paraların zamanla önce itibari paraların yerini alacaklarını, daha sonra da finans sisteminin geneline yayılacaklarını düşünüyorlar. Casares’e göre ise bunlar şu an için oldukça iddialı tahminler. Casares, Bitcoin’in ilginç bir “fikir deneyinden” ibaret olduğunu söylüyor. Casares’e göre bu deney başarılı olabileceği gibi çöküş noktasına da gelebilir.

Bitcoin Deneyi

Xapo’nun CEO’su olan Casares, kripto para sektörünü yakından takip etmek gerektiğini ve bu sektör sayesinde epey ilginç şeyler öğrenilebileceğini düşünüyor. Casares’e göre Bitcoin deneyi başarılı da olsa başarısız da olsa insanlar bu deneyden ders çıkarabilirler:

“Eğer deney tutarsa Bitcoin epey yayılabilir. Ama bu deney başarısız olsa bile bence insanların kripto paralar sayesinde öğrendikleri şey çok önemli.”

Casares, şu anda Bitcoin’in geleceği hakkında kesin bir yorum yapmanın mümkün olmadığını düşünüyor.

Türk Lirası’na Gönderme

Casares her ne kadar geleceğe yönelik kesin bir yorum yapmaktan kaçınsa da kendisinin bu konuda iyimser bir tavır takındığını söyleyebiliriz. Casares’e göre Bitcoin’in başarılı olması durumunda dünya şöyle bir hal alacak:

“Deneyin başarılı olması durumunda Bitcoin’in iki özelliği olacak: Hem politik olmayan evrensel bir değer hem de politik olmayan evrensel bir ödeme aracı. Şu anda nasıl politik olmayan uzunluk ve ağırlık birimlerine sahipsek, politik olmayan bir ‘değer’e de ihtiyacımız var ama elimizde böyle bir şey yok. Eğer bu deney başarılı olursa Türk Lirası’nın fiyatını sorduğunuz zaman Bitcoin bazında cevap alacaksınız, petrol fiyatını sorduğunuzda Bitcoin bazında cevap alacaksınız, dolar fiyatını sorduğunuzda Bitcoin bazında cevap alacaksınız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment