Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su Bitcoin Hakkında Son Kez Konuşuyorum Dedi: Bulaşmayın!

Bankacılık devi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin (BTC) hakkında “son kez” konuştu.

Kripto para karşıtı yorumlarıyla dikkat çeken Jamie Dimon, kısa süre önce yaptığı Bitcoin açıklamasıyla dikkat çekti. CNBC kameraları karşısında konu hakkında açıklamada bulunan Dimon, Bitcoin hakkında son kez konuştuğunu vurgulayarak kişisel tavsiyesinin Bitcoin’e yatırım yapılmaması yönünde olduğunu belirtti.

Dimon’un açıklamasına paralel olarak Bitcoin’de %1’e yakın düşüş görülürken fiyat 42.700 dolar seviyesinden 42.350 dolara geriledi. Fakat bu düşüş uzun sürmedi ve fiyat hızlıca toparlandı.

JPMorgan CEO’su Aralık 2023’te ABD’li kanun yapıcılarla seslenerek “Ben olsam, kripto paraları yasaklardım” ifadelerine yer vermişti. Geçtiğimiz yıl Davos’ta benzer bir söylemde bulunan Dimon, Bitcoin’i dolandırıcılık olarak nitelendirmiş ve diğer kripto paraların “pet rocks” oyuncakları gibi olduğunu söylemişti. Dimon’un o açıklamasından bu yana Bitcoin fiyatı %155 yükseliş gösterdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 42.750 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!