Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’sundan Kripto Paralar İçin İlginç “Pet Rocks” Benzetmesi

ABD’li bankacılık devi JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralar hakkında iğneleyici açıklamalarda bulundu ve onları ilginç bir benzetme ile nitelendirdi.

Salı günü CNBC’ye konuk olan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralar hakkındaki açıklamalarıyla dikkat çekti. Kripto para birimlerini “tam bir yan gösteri” olarak nitelendiren Dimon, birçok token’ın gelip geçici olduğunu vurgulayarak “onlarla çok fazla zaman harcıyorsunuz” ifadelerine yer verdi. Muhabirin FTX olayları ve ABD Hazine Bakanı Yellen‘in açıklamaları hakkında sorduğu soru Dimon tarafından şu şekilde yanıtlandı:

Kripto tam bir yan gösteri. Onlarla çok fazla zaman harcıyorsunuz. Açık olmak gerekirse bence kripto varlıklar “pet rocks” oyuncakları gibidir. Çoğu kısa süreli bir moda gibi. Ama bu tabiki de blokzinciri gerçek değil anlamına gelmiyor, akıllı kontratlar önemli değil anlamına da gelmiyor.

70’li yıllarda bir şovmen tarafından tasarlanan “pet rocks” oyuncaklar kısa bir yılbaşı modası olarak kalmış ve sadece 6 ay sonra piyasalardan çekilmişti. Dimon’ın “pet rocks” benzetmesi piyasadan silinip giden ya da gidecek spekülasyon merkezli tokenları hedef alırken, Web’ün geleceği konusundaki olumlu tavrını da esirgemedi. Dimon sözlerini “ayrıca kripto paraların toplam piyasa değerinden emin değiliz, o sektörde daha şeffaf ve doğrulanabilir rezerv kanıtı sunulmalı” ifadeleriyle bitirdi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon daha önce yaptığı açıklamalarda da birçok kez Bitcoin (BTC) ve kripto paraları hedef aldı. CEO son olarak ekim ayında yaptığı bir açıklamada Bitcoin hakkında sert ithamlarda bulunmuş ve onu “kirli” ve “pahalı” olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!