Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’sundan Bitcoin (BTC) Hakkında Sert İthamlar: “Kirli” ve “Pahalı”

ABD’li bankacılık devi JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralara karşı bir kez daha sert ithamlarda bulundu. Dimon, Bitcoin’in (BTC) “kirli” ve “pahalı” olduğunu dile getirdi.

Perşembe günü Washington’daki Uluslararası Finans Enstitüsü toplantısında konuşan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paraları es geçmedi. Geçmişte birçok kez kripto paraların ve özellikle de Bitcoin’in aleyhinde açıklamalarda bulunan 66 yaşındaki yönetici, asla bu alanda yatırım yapmayacağının bir kez daha altını çizdi.

Yaptığı konuşmada Bitcoin’i “kirli” ve “pahalı” olarak nitelendiren CEO, “Neden değerli olduğunu bilmiyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan blockchain teknolojine olan sıcak tavrını koruyan Dimon, söz konusu bu teknolojinin bankacılığın belirli alanlarını aracısız hale getirebileceğine inandığını söyledi.

Konferansta ABD ekonomisi ve mevcut ekonomik politikalar üzerinde de duran Dimon, Federal Rezerv (FED) Başkanı Jerome Powell‘a karşı “tam bir inanç ve güvene” sahip olduğunu dile getirirken Powell’ı “son derece yüksek kalibreli bir birey” olarak tanımladı.

Jamie Dimon 21 Eylül tarihinde katıldığı Meclis Finansal Hizmetler Komitesi tarafından düzenlenen gözetim duruşmasında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin merkeziyetsiz ponzi şemaları olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!