Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketlerinde Yaprak Dökümü: NYDIG Eylül Ayında Çalışanlarının Üçte Birini İşten Çıkardı

Kurumsal düzeyde müşterilere Bitcoin (BTC) yatırım hizmeti veren NYDIG, eylül ayında çalışanlarının yaklaşık üçte birini işten çıkardı.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından perşembe günü yayımlanan bir habere göre NYDIG, eylül ayı sonunda personelinin yaklaşık üçte birini işten çıkardı. Şirket kısa süre önce CEO Robert Gutmann ve Başkan Yan Zhao‘nun istifa etmesiyle yönetici kadrosunda ciddi değişikliğe gitmişti. Çıkan haberlere göre NYDIG, 22 Eylül tarihinde tam olarak 110 kişiyi işten çıkardı. Söz konusu personel bazlı kesintinin masrafları azaltmak için yapıldığı belirtildi.

Bir yandan ekonomik daralma adı altında personelini işten çıkartan NYDIG, öte yandan bilançosunun çok güçlü olduğunu öne sürerek kendiyle çelişen ifadeler vermeye devam ediyor. NYDIG’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ross Stevens, şirketin ikinci çeyrekte gelirlerin %130 arttığını ve üçüncü çeyrekte daha fazla artış beklediğini söyledi.

Ekim ayının başında ortaya çıkan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) belgelerine göre şirketin kısa süre önce kurumsal dijital varlık fonu için 720 milyon dolar topladığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!