Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor FTX ve Kurucu SBF’i Ele Aldı: Piyasada Dönen Bitcoin (BTC) Savaşı

Bitcoin (BTC) destekçisi Michael Saylor, iflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı boş işlerin “poster çocuğu” ilan etti. Ayrıca çıkardığı tokenların etik açıdan uygunsuz olduğunu öne sürdü.

Michael Saylor 6 Aralık tarihinde yayınlanan bir röportajda, Bitcoin topluluğu ve kripto para topluluğunun geneli arasında yıllardır düşük derecede kaynayan bir gerilla savaşı olduğunu öne sürdü. Saylor’a göre SBF yalnızca bir sonraki dolandırıcılığın poster yüzüydü. Kripto para topluluğunun genelinin açgözlü, kibirli ve aptal olduğunu vurgulayan Saylor, SBF’in de topluluğun çoğunluğu gibi shitcoin günahından suçlu olduğunu öne sürdü.

İnsanların kendi kayıt dışı menkul kıymetini ihraç etmekle ilgili etik problemlerin olduğunu ifade eden Saylor, SBF’nin yoktan var ettiği tokenlardan milyarlarca dolar kazanmasını ve müşteri fonlarından kredi vermesini, onun hikayesindeki şeytani dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Bitcoin destekçisi, geleneksel finansta 1 milyar dolarlık bir menkul kıymetin yaklaşık 10 milyon dolarlık bir borca teminat olarak sayılabileceğini fakat bu oranın SBF için muhtemelen yeterli gelmediğini söyledi. Saylor, herhangi bir kripto şirketinden de borç almak istemeyeceği için SBF’in kendi müşterilerinin varlıklarını kendisine kredi olarak vermiş olabileceğini belirtti.

FTX’in diğer birçok platformdan çok daha düşük işlem ücretlerine sahip olmasını ise Saylor şöyle açıkladı:

Amacı para kazanmak değil platformda olabildiğince çok varlığın toplanmasını sağlamaktı çünkü tüm platformu koca bir domuz kumbara gibi kullanıyordu.

Öte yandan Saylor, kripto para topluluklarının kibirli, açgözlü ve aptal olduğunu ve etik değerler konusunda yeterince derin düşünemediklerini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!