Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su Dimon: Bitcoin Regüle Edilecek

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, devletlerin “hemen hemen her şeyi regüle ettiğini” ve bitcoin’in (BTC) istisna olmayacağını düşünüyor.

  • Jamie Dimon, Economic Times’a verdiği röportajda bitcoin ile ilgili geçmiştekine benzer bir açıklama yapıp, “Bitcoin’i gerçekten umursamıyorum. Bence insanlar onun için çok fazla zaman harcıyor.” dedi.

  • Devletlerin bitcoin’i regüle edeceğini söyleyen JPMorgan CEO’su, “Varlık mıdır, döviz midir, para birimi midir, menkul kıymet yasaları mıdır bilmiyorum. Ama regüle edecekler.” açıklamasında bulundu.

  • “(Bu regülasyonlar) onu ortadan kaldırır mı, hiçbir fikrim yok ve umurumda da değil. Ben bir bitcoin alıcısı değilim. Bitcoin almak için borç alanların salak olduğunu düşünüyorum. Bu, fiyatın bundan beş sene sonra 10 kat yükselemeyeceği anlamına gelmiyor. Ama bu benim umurumda değil.”


  • “Dünya genelindeki her pazarda spekülasyon oluşabilir.” diyen Dimon, lale çılgınlığından ve dotcom balonundan örnek verdi.

  • JPMorgan CEO’su, Nisan 2021’de banka hissedarlarına gönderdiği bir mektupta kripto para regülasyonu, gölge bankacılık, siber güvenlik riskleri ve yapay zeka etiği gibi konulara değinip, bu konularla ilgili bazı sorunların “hızlıca çözülmesi” gerektiğini belirtmişti.

  • 3.6 trilyon dolarlık varlığı yöneten JPMorgan, özel bankacılık müşterilerinin bitcoin’e yatırım yapabilmesi için ağustos ayında kurum içi bir yatırım aracı oluşturdu.

Görsel: JPMorgan CEO’su Jamie Dimon (Steve Jurvetson, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!