Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DWTCA ve SCA, Dubai’deki Kripto Regülasyonlarını Desteklemek İçin Anlaştı

Birleşik Arap Emirlikleri Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (SCA), Dubai Dünya Ticaret Merkezi bünyesindeki kripto para faaliyetlerini desteklemeye başlıyor.

  • Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi (DWTCA), Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi ile yaptığı anlaşma kapsamında kendi yetki alanına giren kripto para projelerine faaliyet izni ve lisans verebilecek.

  • DWTCA Genel Müdürü Helal Saeed Almarri, “Menkul Kıymet ve Emtia Otoritesi ile yaptığımız anlaşma DWTCA’in yasal ve lisanslandırma imkanlarını arttırmanın yanında, serbest bölgemizdeki kripto piyasasının merkezi denetimini de artıracak.” dedi.

  • Dubai Dünya Ticaret Merkezi bünyesinde 2015 yılında kurulan serbest bölge; startuplara, KOBİ’lere ve daha büyük ölçekli şirketlere ev sahipliği yapıyor.

  • DTWTCA’in yetki alanına giren kripto para ihraçları, arzları, listelemeleri ve alım-satımları, yapılan anlaşma kapsamında Menkul Kıymet ve Emtia Otoritesi tarafından denetlenecek.

  • Birleşik Arap Emirlikleri’nin finans piyasalarını düzenleyen SCA, Dubai Dünya Ticaret Merkezindeki serbest bölgede yer alan kuruluşları da gözetleyecek.

Görsel: SCA CEO Vekili Dr. Maryam Al Suwaidi ve Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi Genel Müdürü Helal Saeed Almarri (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!