Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Kendi Kripto Parasını Kullanmaya Başladı

JPMorgan Chase yöneticilerinden Takis Georgakopoulos, bankanın kendi kripto parası olan JPM Coin’in bu hafta içerisinde kullanılmaya başlayacağını açıkladı. Yöneticinin açıklamalarına göre ilk JPM Coin işlemini büyük bir teknoloji şirketi yapacak.

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan’ın yöneticilerinden Takis Georgakopoulos birkaç gün önce verdiği demeçlerde bankanın kripto para ve blockchain teknolojileri ile ilgili planlarını detaylandırdı. CNBC haberine göre Georgakopoulos bu açıklamalarında bankanın hem JPM Coin’i kullanmaya başlayacağını hem de blockchain çalışmalarını hızlandırdığını duyurdu..

JPM Coin bu hafta kullanılmaya başlıyor

Bankanın global toptan ödeme departmanından sorumlu olan Georgakopoulos, JPM Coin’in bu hafta içerisinde ilk kez ticari amaçla kullanılacağını duyurdu. Banka yöneticisinin açıklamalarına göre JPM Coin şimdiden uluslararası bir teknoloji devi tarafından kullanılıyor. Bu şirketin JPM Coin’i 7/24 aralıksız şekilde sınır ötesi işlem yapmak için kullandığı belirtildi. Fakat teknoloji devinin ismi açıklanmadı.

100’den fazla ülkede aktif olarak faaliyet gösteren JPMorgan, günde 6 trilyon dolarlık ödeme işlemine aracılık yapıyor. Georgakopoulos’un açıklamalarına göre banka bu işlemlerin kripto para ve blockchain teknolojisi sayesinde daha verimli bir şekilde yürütülebileceğine inanıyor.

Blockchain ekibini büyütme kararı aldı

Georgakopoulos geçen hafta katıldığı bir röportajda bankanın Onyx adlı yeni bir blockchain birimi kurduğunu açıkladı. Yüz kişilik bu ekibin misyonu, JPMorgan’ın şu ana dek blockchain ile ilgili yaptığı ar-ge çalışmalarını hayata geçirmek olacak. Banka yöneticisi, bu teknolojilerin artık “ticari amaçla kullanılabileceğini” ve bankanın bu yüzden artık yalnızca ar-ge çalışmaları ile yetinmeyeceğini söyledi.

Bu ticari amaçları örneklendiren Georgakopoulos, kağıt çek ve banka kasası kullanımına değindi. Yılda yüz milyonlarca kağıt çek imzalandığını söyleyen yönetici, bu işlemlerin blockchaine aktarılması halinde işlem maliyetinden yüzde 75’lik tasarrufa gidilebileceğini açıkladı. Georgakopoulos ayrıca bunların blockchaine aktarılması halinde işlemlerin birkaç gün değil birkaç dakika içerisinde tamamlanabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!