Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 13 bin 500 Doları Gördü

Bitcoin fiyatı dün akşam saatlerinde yaşanan düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti ve bugün 13 bin 500 dolar seviyesine dayandı. Dolar bazında yükselişini sürdüren Bitcoin, Bitexen gibi borsalarda da 109 bin liraya çıkarak TL karşısında rekor tazeledi.

Bitcoin bugün 14:30 sularında 13 bin 400 dolar barajının üstüne çıktı ve 13 bin 500 doları test etmeye başladı. Gün bazında %2’den fazla değerlenen Bitcoin hafta bazında yatırımcılara %14 oranında kazanç sağladı.

Piyasa değeri büyüdükçe büyüyor

Kripto para piyasasının toplam değeri Bitcoin fiyatı ile birlikte yükselmeye başladı. Bu değer bundan bir hafta öncesine kadar 370 milyar dolarken an itibarıyla neredeyse 410 milyar düzeyinde. Fakat her kripto para piyasaya giren bu sermayeden eşit ölçüde faydalanmıyor.

CoinGecko verilerine göre 407 milyar dolarlık kripto para piyasasının 248 milyar dolarlık kısmını Bitcoin oluşturuyor. Bu da Bitcoin’e yüzde 61 gibi bir pazar payı veriyor. Buna karşılık olarak Ethereum 45 milyar dolar, USDT 16 milyar dolar, XRP ise 11 milyar dolar piyasa değeri sağlıyor.

Bitcoin borsalarındaki genel durum ne?

Glassnode verilerine göre kripto para yatırımcıları borsalara günlük 22 bin 479 BTC yatırdılar. Bu, borsalara günlük olarak yatırılan Bitcoin miktarında yüzde 20’den fazla bir düşüş olduğunu gösteriyor. Buna karşılık borsalardan çekilen günlük miktarı neredeyse yüzde 40’lık bir artışla 38 bin 800 BTC’ye ulaştı. Kripto para borsalarında tutulan Bitcoin rezervi ise yüzde 0.2’lik bir düşüşle 2.4 milyar BTC’ye geriledi.

Altın ve hisse piyasalarını geride bıraktı

Bitcoin fiyatı ani bir çıkışla 13 bin 500 dolar seviyesine kadar gelmişken altın ve hisse piyasalarında aynı hareketliliği görmek mümkün değil. Ons altın fiyatı dünden bugüne neredeyse hiç değişim göstermeden bin 906 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bu sırada S&P 500 vadelisi de sabit bir şekilde ilerlemeyi ve 3 bin 408 bandında kalmayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!