Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın Kripto Para Birimine Gizlilik Özelliği Mi Geliyor?

28 Mayıs tarihinde CoinDesk’in aktardığı bir habere göre, Wall Street devi JP Morgan, blockchain işlemleri için bir tür gizlilik odaklı özellik geliştirdi ve bunu büyük bir ihtimalle Quorum ağına ekleyecek. Söz konusu özellikle Zether protokolüne eklendi ve herhangi bir halka açık veya gizli Etheruem tabanlı blockchain ağına eklenebilmesi için şekillendirildi. Haberde buna ek olarak bankanın açık kaynak lisansına sahip yeni bir eklenti piyasaya süreceği de belirtiliyor.

Bir grup akademisyen ve fintech araştırmacısı tarafından geliştirilen Zether, herhangi bir akıllı kontrat platformuna uyumlu olarak çalışmakta ve kripto para işlemlerine bir tür ekstra gizlilik katmanı eklemekte. Bankanın kullanacağı Zether versiyonu ise sadece işlemde gönderilen veya alınan miktarı gizlemekle kalmayacak, buna ek olarak gönderen kişinin kimliğini de gizli tutacak.

Quorum projesinin başkanı olarak bilinen Oli Harris konu hakkında yaptığı açıklamada Zether’in temelinde hesap bakiyelerinin ve transfer miktarlarının gizli tutulduğunu ancak katılımcıların kimliklerinin gizli tutulması gibi bir durumun olmadığını ifade etti. Yani bu özellikle JP Morgan tarafından özel olarak istenmiş ve geliştirilmiş.

Görünüşe göre JP Morgan’ın Ethereum ağı tabanlı özel blockchain’i Quorum’un geliştirilmesine son hız devam edilmekte. JPM Coin ile büyük bir sükse yaratan JP Morgan, bu hamlesiyle ciddi bir eleştiri de toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment