Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Telekom Yeni Bir IoT Projesine Girişti

Alman telekomünikasyon devi Deutsche Telekom, merkezsiz bir proje geliştirebilmek için çalışmalara başladı.

Avrupa’nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Deutsche Telekom geçtiğimiz günlerde bir bsaın duyurusu yayınlayarak Fetch.AI adlı bir şirketle işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Bu ikili, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinden faydalanarak merkezsiz projeler geliştirecekler.

Deutsche Telekom öncülüğünde yürütülecek olan bu işbirliğinin başlıca amaçlarından biri özerk nesneler ile IoT cihazlarının nasıl bir arada çalışabileceğini bulmak ve bu cihazların neredeyse hiçbir insan yönetimi olmadan çalışmalarını sağlamak.

Fetch.AI CEO’su Humayun Sheikh tarafından yapılan açıklamalara göre Deutsche Telekom bu alanda yenilikçi ürünler geliştirebilmek için birkaç farklı teknolojiden faydalanmayı düşünüyor. Sheihk’in açıklamalarına göre Deutsche Telekom ve Fetch.AI işbirliği yaparak makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojileriyle akıllı kontrat teknolojisini bir araya getirmeye çalışacaklar.

Şu ana dek yapılan açıklamalara bakacak olursak Deutsche Telekom’un özellikle IoT cihazlarıyla ilgili oldukça iddialı hedefleri olduğunu söyleyebiliriz. Şirket kurduğu bu yeni ortaklıkla birlikte özerk nesnelerin hem birbirleriyle iletişim kurmalarını hem de eskisine kıyasla çok daha esnek bir bağlantı sunmalarını sağlamaya çalışacak.

Dünyanın en büyük beşinci telekomünikasyon şirketi olarak gösterilen Deutsche Telekom bundan birkaç ay önce Güney Kore’deki SK Telecom ile bir araya gelmiş, Blockchain tabanlı bir mobil kimlik doğrulama sistemi geliştirmeye başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment